Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

GroentenHummus en pureeKruidenmix maak je zelfNiet weggooien, maar verwerken!RömertopfVis

Heek filet in het groen gestoofd in een römertopf

Heek filet in het groen gestoofd in een römertopf. Heek en elke andere filet kun je hier voor gebruiken, verstopt tussen sperziebonen, doperwten, ui, in een saus van gepureerde broccoli met creme fraiche, wat witte wijn azijn, wijn en ansjovis filet in de römertopf die je in een koude oven zet, dan verwarmd tot 200 graden voor ca 40 minuten.

Heek filet in het groen gestoofd in een römertopf

Print
Personen: 4 Bereiding: 50 minuten

NODIG

  • 1x gepureerde broccoli
  • 3 eetlepels kruidenmix (een pesto als alternatief)
  • 150 gram diepvries doperwten
  • 150 gram sperziebonen
  • 2 eetlepels groene reeds gekookte boontjes
  • 1 grote zoete ui
  • 2 eetlepels crème fraiche
  • een half glas witte wijn
  • een eetlepel witte wijnazijn
  • 2 ansjovis filet

DOEN

  • Bij dit gerecht ga ik er vanuit dat een kruidenmix al klaar staat, net zoals de broccoli puree. De diepvries groenten laat je van te voren ontdooien in een schaal met water.
  • Begin met de römertopf voor minstens 10 minuten in het water te dompelen, zodat de schaal het water opzuigt. Haal de schaal uit het water en start met het vullen.
  • Leg eerst de sperziebonen met doperwten door elkaar heen in de schaal. Dan de vis filet met een plakje coppa erop, schep de saus erop en verdeel de uien en groene boontjes over. Nb de saus maak je door 4 grote eetlepels broccoli puree zachtjes te verwarmen met 2 eetlepels van een (groene-) kruidenmix, de 2 eetlepels crème fraiche en de ansjovis. Laat eerst afkoelen voor je deze op de vis schept!
  • De deksel kan erop en je zet de schaal in een koude oven. Nu pas stel je de oven in op 200 graden met onder en boven warmte voor 40 minuten. Na deze 40 minuten haal je de schaal uit de oven, haal de deksel eraf en prik in de vis of deze gaar is. Dit merk je snel als bv een saté prikker er zo door heen gaan en er niets blijft plakken.
    Nb. Alle ingrediënten die je gebruikt zijn koud.

 

  • Tip. Broccoli puree maak je snel door de broccoli met ui kort te blancheren en na te laten garen. Pureer dit met wat kurkuma dan behoudt het groen zijn kleur, peper en knoflook en eventueel nog wat kruiden erbij (tijm, oregano, rozemarijn of een mix ervan)

 

TIPS

Maak je eigen kruiden mix. Gebruik kruiden, olijven, ansjovis, noten of zaden, peper en kurkuma voor de kleur. Zie als voorbeeld Een snelle en praktische kruidenmix

0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Zure kersen als ontbijt
volgende recept
Courgettes uit de moestuin en de tijd van oogst

Heb je deze al gezien?

Scheermessen, kokkels en een stamppotje oa van zeekraal

Met radijsblad maak je een soep in een...

Paarse basilicum versiert een Chinese radijs

Zoete aardappel puree met ui, kool en gerookte...

Adukibonen met spekjes, bleekselderij, kruiden en ei

Pastinaak, ui en paprika rooster je in de...

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • O-negatief, een lunch

  • Nog een dag eten met 0-negatief

  • Een dagje O-negatief eten

  • Wortelsoep, een basis voor je avondeten

Favorieten

  • Broccoli, ui met kruiden gepureerd

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

  • Kidneybonen, chocolade met noten en gember

  • Gele paprika mix als basis voor veel!

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen