Courgettes uit de moestuin en de tijd van oogst. Grote courgettes gekregen en wat maak je er mee. De eigenaresse maakt ze in voor de winter, zelfvoorzienend is ze. Ik heb de kleinste geschild, besmeerd met mijn gegrilde paprika kruidenmix, gevuld met basilicum of stukjes worst. Buffel burrata erover, wat Provençaalse kruiden, olijfolie en voor 20 minuten in de hete lucht/gril combi.
Courgettes uit de moestuin en de tijd van oogst
PrintNODIG
- 1 courgette
- 1 buffel burrata
- 1 potje rode gegrilde paprika kruidenmix
- 3 worstjes
- olijfolie
- verse basilicum
- Provençaalse gedroogde kruiden
DOEN
- Start met een kaasschaaf in lange plakken schillen van de courgette.
- Zet de kruidenmix klaar en een lepel om deze mix over de courgette te smeren. Knip de worstjes in gelijke stukken, zodat ze opgerold in de courgette passen. Pak flink wat blaadjes van de basilicum.
- Smeer een plak courgette in met een kruidenmix, leg er een stukje worst aan 1 kant en rol de courgette op, leg deze in de schaal met het eind onder op. Herhaal dit totdat alle worstjes gebruikt zijn. Nb hou er een paar over die je los tussen de courgette rolletjes weg stopt. De rest van de courgette plakjes vul je met 1 à 2 basilicum blaadjes, afhankelijk van de grootte. Leg alle rolletjes in een oven schaal. Ik hield 2 stukken courgette over die ik in kleine blokjes heb gesneden, de kruidenmix erdoor en ermee op 4 lege plekken in de schaal gevuld. Verdeel de burrata over de rolletjes in de schaal en strooi er de Provençaalse kruiden erover
- Verwarm de hete lucht met grill voor op 180 graden. Op temperatuur? Zet de schaal iets boven het midden in de oven voor 20/25 minuten.
- Eet er een makkelijke couscous bij van komkommer, sla, peterselie en wat olijfolie er door.
TIPS
Rode gegrilde paprika saus? Van rode gegrilde paprika maak je een groentesaus