Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

Bonen en linzenRoosteren in de oven

Home made pesto, een bonenschotel met boekweit

Home made pesto, een bonenschotel met boekweit. Rooster de boekweit korrels en meng het met de pesto. De bonenschotel is gemaakt met tuinbonen, sperziebonen, sprouty, prei, peterselie, oregano, tijm met olijfolie.

Home made pesto, een bonenschotel met boekweit

Print
Personen: 2 als bijgerecht Bereiding: 25 minuten

NODIG

  • PESTO: mosterdblad, peterselie, basilicum, mizuna, lamsoor als verse kruiden.
  • 1/2 ui
  • 3 ansjovis
  • 1 grote teen knoflook
  • eetlepel kappertjes
  • theelepel tijm
  • theelepel kurkuma
  • zwarte peper
  • knoflook
  • BONENSCHOTEL: een mix van 300 gram tuinbonen, sperziebonen en sprouty
  • platte peterselie
  • prei
  • theelepel oregano
  • theelepel tijm
  • olijfolie
  • kruidenzout
  • 120 gram Boekweitkorrels

DOEN

  • Voor de pesto, was je de kruiden als het nodig is. De ui, knoflook maak je schoon en snij je op in kleine stukjes. Snij alle kruiden in stukken. Was de eetlepel met kappertjes schoon. Neem een hoge kom en doe alle ingrediënten afwisselend in de kom. Het schaaltje met oregano, tijm, kurkuma en zwarte peper doe je de 2e keer erbij. Bij iedere keer pureren doe je er een flinke scheut olijfolie bij. De hoeveelheid kruiden heb ik in 3 keer gepureerd. Nb. In een blender kun je alles in 1 keer pureren.
  • De bonenschotel is een mix van de bonen door elkaar. De prei in ringen en de peterselie is fijn gesneden. De oregano en tijm er overheen gestrooid. Besprenkeld met een ruime eetlepel olijfolie, die je goed door de bonen heen schept. Als laatste bestrooid met kruidenzout. 20 minuten in een vormverwarmde oven op 180 graden.
  • De boekweitkorrel rooster je in de koekenpan, zo’n 5 minuten op een hoog vuur. Neem de pan van het vuur en doe er een flinke schep van de home made pesto door.
  • Schep de bonenschotel op de ene helft van een bord. De andere helft is voor de boekweit met pesto. Strooi er wat geraspte kaas over.
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Kipgehakt, gele paprika saus voor een linzen lasagne
volgende recept
De lekkerste kruidige mayo maak je zo

Heb je deze al gezien?

Kidneybonen, chocolade met noten en gember

Goede frites van bataat en een meiknol

Kip gehakt op smaak met oa Ras el...

Pastinaak chips, puree met kruiden en eend

Bonen met groenten maakt deze maaltijdsoep

Snoep verstandig…..gebruik een blik kidneybonen!

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • O-negatief, een lunch

  • Nog een dag eten met 0-negatief

  • Een dagje O-negatief eten

  • Wortelsoep, een basis voor je avondeten

Favorieten

  • Broccoli, ui met kruiden gepureerd

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

  • Kidneybonen, chocolade met noten en gember

  • Gele paprika mix als basis voor veel!

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen