Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergie?
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergie?
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

Histamine vrijKip en meer gevogelteRoosteren in de ovenSnel op tafel

Kip gehakt gekruid met mosterd en mosterdblad

Kip gehakt gekruid met mosterd en mosterdblad. Het gehakt in gekruid met peper, kurkuma en oregano. Verdeel het in 2 delen, de 1 wat groter dan de ander en maak ze plat. De kleine smeer je in aan één kant met de mosterd. De bovenkant met paprika poeder. En verder mosterdblad, fijn gesneden knoflook.

Kip gehakt gekruid met mosterd en mosterdblad

Print
Personen: 2 als bijgerecht Bereiding: 30 minuten

NODIG

  • 250 gram kipgehakt
  • theelepel kurkuma met zwarte peper
  • een eetlepel oregano
  • handje mosterdblad
  • eetlepel mosterd
  • verse knoflook
  • 2 eetlepels olijven
  • paprika poeder
  • verse knoflook of 1 stengel bosui

DOEN

  • Start met het kruiden van het gehakt met de kurkuma, peper en oregano. Maak er 2 verschillend van grootte, plat gehakt van.
    Neem een kleine schaal en besprenkel deze met olijfolie. Leg de grootste plak gehakt er in. Leg hier bovenop fijn gesneden mosterdblad en in ringetjes gesneden knoflook. De kleine plak smeer je aan één kant in met mosterd, de andere kant met paprikapoeder. Leg deze op de grote plak. Verder het mosterd blad er op en rond om. Vergeet de olijven niet.
  • Verwarm de heteluchtoven voor op 180 graden.
  • Snij voor de groenten: de rode kool, broccoli en pastinaak in vergelijkbare grootte. Doe ze samen in een ovenschaal. Besprenkel met olijfolie, kruidenzout en gedroogde tijm. Schep goed door elkaar heen.
  • Zet als eerste het gehakt in de voorverwarmde heteluchtoven. Na 5 minuten doe je de groenten schotel erbij voor 18 minuten.
  • Snij het gehakt door midden en verdeel ieder deel in een diep bord. Schep de geroosterde groenten er om heen.
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Emmer- en teff meel maken dit platte broodje
volgende recept
Een poussin met roseval en pompoen geroosterd

Heb je deze al gezien?

Pompoenpitten pasta als basis van deze pesto

Hartige taart van boekweit, zachte geitenkaas en artisjok

Uiencompote met honing en balsamico azijn

Gekruid gehakt verstopt in een plak porchetta

Koude perzik met appel en geroosterde honing amandel

Buffel sauté langzaam gegaard in de oven

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • Broccoli, ui met kruiden gepureerd

  • Een haan van Nicole en Lionel

  • Groene kool met broccoli gepureerd in een linzen lasagne schotel

  • Groenten met kruiden gepureerd voor op brood?

Favorieten

  • Broccoli, ui met kruiden gepureerd

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

  • Kidneybonen, chocolade met noten en gember

  • Gele paprika mix als basis voor veel!

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen