Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergie?
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergie?
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

Histamine vrijPasen?Werken met een siliconen vorm

Muffins van ei maak je in een siliconenvorm

Muffins van ei maak je in een siliconenvorm. Wil je iets speciaals? Warm of koud? Voor bij de borrel of een salade? Nodig voor deze muffins te maken is een siliconen vorm, eieren, groenten, kruiden, pesto, sesamzaad. De siliconenvorm gaat 20 minuten in de oven en klaar zijn je hapjes!

Muffins van ei maak je in een siliconenvorm

Print
Personen: 4 als bijgerecht Bereiding: 30 minuten

NODIG

  • 1 siliconen vorm verdeeld in 12 vormen.
  • 4 eieren
  • pesto
  • wilde spinazie
  • olijven
  • zwart geroosterd sesamzaad
  • olijfolie
  • knoflook

DOEN

  • Begin met de siliconen vorm in te smeren met olijfolie.
  • Was de spinazie en snij deze in kleine stukjes. Hoeveel? Voldoende om de 12 vormen deels mee te vullen.
  • Snij de knoflook in stukjes, zo ook de olijven.
  • Breek de eieren in een kom en kluts ze samen, voeg er een eetlepel pesto aan toe.
  • Start nu met het vullen van de 12 vormen. Als eerste een eetlepel eigen gemaakte pesto. Verdeel de knoflook en olijven er over. Leg een toplaag spinazie er over. Lepel nu de geklutste eieren, verdeeld over de vormen. Ik doe zoiets met een eetlepel omdat je zo zicht houdt op de vulling en je voorraad gekluts ei! Je kunt de gevulde siliconen vorm bewaren in de koelkast tot je deze in de oven zet. Leg er wel een vel plastic folie over. Nb. Vergeet je geroosterde sesamzaadjes niet als laatste te strooien over de vormen. Nb. Je kunt ook beginnen met wat zaadjes als eerste in de vormen te doen, zodat ze, eenmaal eruit en op je bord, zichtbaar zijn.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Zet de siliconen vorm op een rooster in het midden voor 20 minuten en klaar zijn je muffins.
  • Eet ze samen op een bedje van deze wilde spinazie met een stuk gebakken kaas, dolma’s van de Oosterse winkel, tzaziki, gebakken gamba’s, peen geroosterd en je heb je eigen Mezze op een bord.

TIPS

Siliconen vormen heb je in veel variaties en koop je bij een goede kookwinkel. Bedenk bij de aanschaf voor hoeveel personen die bruikbaar is. Of koop er meerdere ;-))

0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Koriander yoghurt saus bij een ei muffin
volgende recept
Taart van havermout vlokken met spelt volkorenmeel

Heb je deze al gezien?

Geroosterde korrels van boekweit en een groentenschotel

Een kruidige Muffin en een goed gevulde Quiche...

Groenten met kruiden gepureerd voor op brood?

Kruidentulband met een zachte geitenkaas

Rode kool soep met een geroosterde boterham en...

Zoete aardappel met oa rode en groene kool

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • Broccoli, ui met kruiden gepureerd

  • Een haan van Nicole en Lionel

  • Groene kool met broccoli gepureerd in een linzen lasagne schotel

  • Groenten met kruiden gepureerd voor op brood?

Favorieten

  • Broccoli, ui met kruiden gepureerd

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

  • Kidneybonen, chocolade met noten en gember

  • Gele paprika mix als basis voor veel!

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen