Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en kalkoen
    • Vegetarisch
    • Meel en rijst
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Histamine vrij
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en kalkoen
    • Vegetarisch
    • Meel en rijst
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Histamine vrij
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

Niet weggooien, maar verwerken!Noten en zadenPesto en tapenadeSmaakmakersVegetarisch

Met wortel rasp maakt je deze pesto!

Met wortel rasp maakt je deze pesto! Hiervoor de restanten van de wortels nadat ze door sapcentrifuge zijn gegaan. Olijfolie, walnoten, bosui, knoflook en rode peper gepureerd. De wortel rasp toegevoegd, verse peterselie en salie blaadjes, tijm en oregano (gedroogd) met kurkuma en peper er bij gedaan. Roer het goed door elkaar heen. Zorg dat er ruim olijfolie in zit. Een bakje in de koelkast en je kunt deze pesto zeker 2 weken bewaren.

Met wortel rasp maakt je deze pesto!

Print
Personen: minstens 5 porties Bereiding: 15 minuten

NODIG

  • de rasp van een 800 gram wortel (bio)
  • 2 tenen knoflook
  • stukje rode peper
  • 2 stengels bosui
  • 6 walnoten
  • 3 grote eetlepels olijfolie
  • 4 verse stengels platte peterselie
  • verse 4 blaadjes salie
  • gedroogde grote theelepel tijm en oregano
  • theelepel kurkuma met zwarte peper

DOEN

  • Wat doe je met de wortel rasp nadat je wortelsap heb gemaakt. Weggooien? Nu gebruikt als basis voor deze pesto.
  • Pak een blender of Nutribullit en doe in de kom de walnoten, knoflook, rode peper, er in kleine stukjes in. Schenk er een grote eetlepel olijfolie bij en pureer tot een gladde massa. Schep nu 4 eetlepels wortel rasp erbij en schep goed door elkaar. Snij de verse salie en peterselie klein, voeg toe aan de wortel mix en pureer opnieuw. Vergeet niet 2 eetlepels olijfolie toe te voegen! Goed gepureerd? Voeg nu de tijm en oregano toe, de kurkuma en zwarte peper. Schep dit of roer goed door de wortel is- pesto nu heen. Zorg dat de pesto smeuïg is. Doe er extra olijfolie bij, als nodig.
  • Gebruik de pesto op een cracker of een haverkorn broodje, ook lekker door de spaghetti heen.

0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Gluten arme oliebollen, een test!
volgende recept
Glutenvrije lasagna smeer je goed in!

Heb je deze al gezien?

Risotto is geel en groen van de spinazie...

Kruidenmix is een ideale smaakmaker

Een veelzijdige kurkuma gember saus

Groene omelet met groenten

De kalamata saus voor vis en vlees, ja...

Een kruidenvulling voor wijnbladeren en courgette bloemen

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • Zo klaar deze mosselen met zeewier chips

  • Een veelzijdige kurkuma gember saus

  • Mayo-sauzen maak je met groenten en kruiden

  • Kruidenmix is een ideale smaakmaker

Favorieten

  • Koken op gas kan goedkoper!

  • Artisjok pesto met een linzen lasagne

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

  • Vele schaaltjes en smaken geven een kleurrijke Mezze 1

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven