Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

BlancherenGroenten

Kurkuma zuurkool met zoete aardappelpuree

Kurkuma zuurkool met zoete aardappelpuree is flink gekruid met een hete peper, wat
oregano, gedroogde rode paprika en met een pesto van monniksbaard. Bedekt onder een laagje rauwe ham met er over gestrooid sesam zaad, nigella steeds en wat geraspte kaas.

Kurkuma zuurkool met zoete aardappelpuree

Print
Personen: 4 als hoofdgerecht Bereiding: 30 minuten

NODIG

  • 2 zoete aardappels ca 700 gram
  • 400 gram zuurkool
  • rauwe ham
  • 1/2 bosje waterkers
  • theelepel oregano
  • theelepel gedroogde rode paprika (Turkse winkel)
  • sesamzaad
  • nigella seeds (Turkse- Oosterse winkel)
  • 20 gram geraspte kaas
  • min. 2 eetlepels olijfolie
  • kurkuma poeder en zwarte peper

DOEN

  • Start met het blanceren van de zoete aardappel. Schil ze en snij ze in stukken. Kook water kokend, doe er een theelepel zeezout bij en al kokend de stukken aardappel erbij. In ca 8 minuten zijn je aardappel stukken beetgaar. Giet het water af. Schenk er een eetlepel olijfolie bij en stamp de aardappelen tot een grove massa.
  • Doe er vervolgens 2 eetlepels ‘monniksbaard pesto’ bij, oregano, gedroogde rode paprika en de in stukjes gesneden waterkers. Schep dit allemaal goed door de puree heen.
  • Neen een (glazen) ovenschaal, doe er wat olijfolie in en verdeel de zoete aardappel puree over de schaal.
  • De zuurkool doe je in een schaal en druk wat van het vocht eruit. Strooi er de kurkuma over en wat zwarte peper. Schep dit goed door de zuurkool heen. Schep de zuurkool op de zoete aardappel puree en verdeel gelijkmatig.
  • Van de rauwe ham heb je ca. 6 plakjes nodig om die over de zuurkool heen te leggen. Strooi er vervolgens graspte kaas, sesamzaad en nigella seeds erover.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Op temperatuur gaat de ovenschaal voor 14 minuten in de oven.
  • Nb Deze ovenschaal kun je van te voren te makem!

 

 

 

 

TIPS

Pesto is meer dan een smaakmaker voor je pasta. Monniksbaard pesto

0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Monniksbaard pesto komt uit de zee
volgende recept
Dit broodje maak je met boekweit, haver en pompoenpitten

Heb je deze al gezien?

Groenten stoom je in een pastapan

Broccoli, ui met kruiden gepureerd

Patisson gebakken in een boekweit beslag

Courgette bloemen gevuld met ricotta en kruiden

Buiten bonen met zachte geitenkaas gepureerd

De snelklaar winter erwtensoep

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • O-negatief, een lunch

  • Nog een dag eten met 0-negatief

  • Een dagje O-negatief eten

  • Wortelsoep, een basis voor je avondeten

Favorieten

  • Broccoli, ui met kruiden gepureerd

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

  • Kidneybonen, chocolade met noten en gember

  • Gele paprika mix als basis voor veel!

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen