Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en kalkoen
    • Vegetarisch
    • Meel en rijst
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Histamine vrij
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en kalkoen
    • Vegetarisch
    • Meel en rijst
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Histamine vrij
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

Bakken met bakpapierGlutenvrijHistamine vrijMeel en rijst

Dit broodje maak je met boekweit, haver en pompoenpitten

Dit broodje maak je met boekweit, haver en pompoenpitten. Een stevig en compact brood en makkelijk te maken. De verhouding meel is aan jouw, nodig zijn 2 eieren, ca 250 ml water en (wijnsteen) bakpoeder. Kruiden en zaden naar gelang je ze wilt toevoegen!

Dit broodje maak je met boekweit, haver en pompoenpitten

Print
Personen: 10 als bijgerecht Voorbereiding: 100 minuten

NODIG

  • 350 gram meel: boekweit, havermout (fijn), lijnzaad
  • 2 eieren
  • 250 ml water
  • 2 eetlepels bakpoeder
  • kruiden: theelepel oregano, tijm, gedroogde rode paprika
  • zaden: eetlepel lijnzaad, eetlepel sesamzaad handje pompoenpitten
  • kruiden of zeezout

DOEN

  • Gebruik een kom om het deeg in te maken.
  • Start met het klutsen van de 2 eieren.
  • Maak je meelmix. Zorg voor 350 gram en vergeet de bakpoeder niet toevoegen. Hussel de melen door elkaar heen en voeg het toe aan de geklutse eieren, in delen. Vervolgens schenk je het water er in delen bij zodat je een vochtige compacte meel massa hebt.
  • Voeg dan toe je kruiden en zaden en kneed met je handen dit goed door het deeg heen.
  • Neem een cakevorm en vet deze in met olijfolie, kokosvet of boter. Stort het deeg erin en druk goed aan.
  • Zet het brood midden in de oven op een rek, koud en zet de oven aan op een verwarming van 180 graden. In 45 minuten bak je dit broodje gaar. Laat afkoelen voor 10 minuten op het rek buiten de oven. Haal dan het brood uit de vorm.
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Kurkuma zuurkool met zoete aardappelpuree
volgende recept
Labneh met veel kruiden is lekker bij veel!

Heb je deze al gezien?

Zuurkool, zoete aardappel en een worst van eend

Zwarte linzen met smaak gestoofd

Emmer- en teff meel maken dit platte broodje

Gevulde paprika met zoete aardappel en pastinaak

Teff lunch pannenkoek met kruiden

Glutenvrije cake met deze melen, noten en zaden

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • Zo klaar deze mosselen met zeewier chips

  • Een veelzijdige kurkuma gember saus

  • Mayo-sauzen maak je met groenten en kruiden

  • Kruidenmix is een ideale smaakmaker

Favorieten

  • Koken op gas kan goedkoper!

  • Artisjok pesto met een linzen lasagne

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

  • Vele schaaltjes en smaken geven een kleurrijke Mezze 1

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven