Buiten bonen met zachte geitenkaas gepureerd, eet je op een snee gegrild brood en in een gebakken courgette bloem.
Buiten bonen met zachte geitenkaas gepureerd
PrintNODIG
- 250 gram buiten bonen van Bio markt den Haag (Versman)
- 2 ui
- 2 tenen knoflook
- 1/2 gele peper
- 1 bakje zachte geitenkaas van Rechtstreex
- 6 courgette bloemen van de Bio markt (Versman)
- stukje stengel verse knoflook
DOEN
- Haal te puntjes van de bonen. Snij de ui in stukken.
- Kook 1 liter water, doe deze in een pan met wat zout en zet het vuur hoog zodat het water borrelt. Doe de bonen in het water en laat ze 6 minuten borrelen op hoog vuur. De ui doe je er pas bij als de bonen zeker 4 minuten borrelen in het water. Na 8 minuten zet het vuur uit. Giet het water af.
- Neem een hoge beker waarin je de knoflook, de gele peper en deel stengel van de knoflook in stukken gesneden, in de kom doet. En de bonen met ui. Strooi er nog wat kurkuma over, zwarte peper, kruidenzout en tijm en wat olijfolie en pureer tot een grove massa. Laat afkoelen in een glazen schaal.
- Als de puree is afgekoeld meng je de geitenkaas door de bonen purée. Proef of je ‘m lekker vind. Nog wat zout nodig?
- Eet deze bonen puree als bruschetta, op een snee brood, gegrild of geroosterd. Of verwerk het in een courgette bloem. Hoe je dat doet, zie hieronder.
- Eet er de seizoens soep van kapucijnersen tuinbonen bij.
TIPS
Courgette bloem vullen en erna bakkencin een beslag van boekweit met bruiswater? Courgette bloemen gevuld met ricotta en kruiden