Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

Histamine vrijRoosteren in de ovenVlees

Lamsribbetjes gemarineerd – histaminevrij

Lamsribbetjes gemarineerd – histaminevrij. Een marinade van honing, boter, mosterd, sesamzaad, oregano, zwarte peper en kurkuma en te gebruiken voor ieder stuk vlees. De saus bestaat uit wijn, bouillon en de jus van de ribbetjes. Een marinade zonder de veelvoorkomende ingrediënten als tomaat en ketjap, welke je niet wilt eten als je histamine gevoelig bent. 

Lamsribbetjes gemarineerd - histaminevrij

Print
Personen: 2 als hoofdmaaltijd Bereiding: 120 minuten

NODIG

  • Ca 1 kilo lamsribbetjes (biologisch)
  • 20 gram boter
  • 2 eetlepels honing, 1 theelepel
  • 1 eetlepel mosterd
  • 1 eetlepel sesamzaad
  • 1 theelepel oregano
  • wat zwarte peper
  • 1 theelepel kurkuma
  • Saus: kopje rode wijn, 1/3 stuk van een bouillonblok, theelepel honing, tijm

DOEN

  • Neem een saus pannetje met een dikke bodem en smelt hierin zachtjes de boter. Doe er de honing en mosterd bij en roer dit goed door elkaar. Dan het sesamzaad, de oregano en laat op een zacht vuurtje dit goed mengen.
  • Gebruik een ovenschaal waar de ribbetjes in passen. Besmeer ze aan beide kanten in met de marinade en zet weg voor een halve dag in de koelkast.
  • Verwarm de heteluchtoven voor op 150 graden.
  • Leg de ribbetjes met de holle kant naar onder op het rooster. Pak een bakblik en zet de ovenschaal er zo in, dat als het rooster er boven op staat met de ribbetjes, de jus in de schaal terecht komt.
  • Zet de ribbetjes voor een uur onderin de oven. Zet de oven als dat mogelijk is na een half uur op de combi Grill-Hetelucht. Gebruik eventueel een vleesthermometer om te zien of de ribbetjes gaar zijn. Op 50graden zijn ze nog rozé, bij 80 goed doorbakken.
  • Gebruk het zelfde saus pannetje van de marinade en giet er een kopje rode wijn in, 1 theelepel honing, 1/3 bouillonblokje en tijm. Zet het vuur nu hoog zodat het flink borrelt en indikt.
  • Als de ribbetjes gaar zijn, haal ze uit de oven en dek af met aluminiumfolie voor ca. 5 minuten. Laat ze even rusten. Ondertussen schenk je de jus van de ribbetjes in het pannetje van de ingedikte wijnsaus en meng dit goed samen. Laat nog even borrelen en zet het vuur uit. Schenk over in een juskom.
  • Nb De jus is ook lekker over geroosterde groenten die je erbij kunt eten.

 

0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Zachte geit in rauwe ham gerold met een groentemix
volgende recept
Groene pompoen verwerk je na het stomen in een pasta pan

Heb je deze al gezien?

Kabeljauw met venkel gestoofd in de oven

Groenten hartige taart

Mosselen in een kruiden room saus

I sea wrap met ansjovis, zeekraal en geroosterde...

Deze zeeduivel is op smaak door de kalamata...

De zaterdagavond pizza met hollandse garnaaltjes

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • O-negatief, een lunch

  • Nog een dag eten met 0-negatief

  • Een dagje O-negatief eten

  • Wortelsoep, een basis voor je avondeten

Favorieten

  • Broccoli, ui met kruiden gepureerd

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

  • Kidneybonen, chocolade met noten en gember

  • Gele paprika mix als basis voor veel!

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen