Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

Histamine vrijHummus en puree

Met een blikje artisjokken maak je een veelzijdige spread

Met een blikje artisjokken maak je een veelzijdige spread. Gebruik het in een wrap, door je geroosterde groenten, in een omelet of fritatta en als smaakmaker bij een stuk vis filet. Goed gezond eten – je weet wat eet! 

Met een blikje artisjokken maak je een veelzijdige spread

Print
Personen: 10 als bijgerecht Bereiding: 10 minuten

NODIG

  • 1 blik artisjok
  • 15 steeltjes peterselie
  • 1 teen knoflook
  • stukje gember
  • stukje verse kurkuma
  • 1 theelepel gedroogde oregano en tijm
  • wat gedroogde rode hete peper of een stuk vers
  • 1/2 zeezout
  • wat prei
  • 8 groene olijven
  • extra virgine olijfolie- Abea Crete- zie Greekfoodtales.com

DOEN

  • Gebruik een hoge kom om alle ingrediënten in kwijt te kunnen.
  • Spoel de artisjokken af onder het water en doe ze alle in de kom.
  • De peterselie was je en snij je 2 cm van de steeltjes af, snij op in stukken en doe de peterselie erbij in de kom.
  • Schil de gember, kurkuma en knoflook en snij ze in 3 stukken. Doe ze erbij in de kom, ook de theelepel oregano, tijm, zeezout. Wat gedroogde rode hete peper, de prei in ringen, de knoflook. Giet er 2 eetlepels olijfolie bij en pureer (met een staafmixer of een Nutribullit) tot een smerige spread. Nb Doe er nog olijfolie bij als de spread ’te dik’ blijft.
  • Neem een boekweit pannenkoek en besmeer deze met de spread, leg een een plakje ham op en waterkers. Rol de pannenkoek op tot een wrap. Eet smakelijk.

 

TIPS

Voor de ABEA olijfolie van Kreta hoef je niet het vliegtuig te nemen. Bestel online: http://www.greekfoodtales.com

0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
700 gram groenten en restjes geitenkaas
volgende recept
Geroosterde korrels van boekweit en een groentenschotel

Heb je deze al gezien?

Groenten en kip tegelijk in de oven geroosterd

Kruidenolijfolie is een smaakmaker

Soep met sla en een gebakken worstje

Kip gehakt gekruid met mosterd en mosterdblad

Rode ui compote voor een histamine vrije pizza

Labneh met veel kruiden is lekker bij veel!

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • O-negatief, een lunch

  • Nog een dag eten met 0-negatief

  • Een dagje O-negatief eten

  • Wortelsoep, een basis voor je avondeten

Favorieten

  • Broccoli, ui met kruiden gepureerd

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

  • Kidneybonen, chocolade met noten en gember

  • Gele paprika mix als basis voor veel!

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen