Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en kalkoen
    • Vegetarisch
    • Meel en rijst
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Histamine vrij
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en kalkoen
    • Vegetarisch
    • Meel en rijst
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Histamine vrij
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

Bakken met bakpapierHistamine vrijNiet weggooien, maar verwerken!Roosteren in de oven

De koelkast leeg door al je groenten te mixen

De koelkast leeg door al je groenten te mixen. Zoete aardappel, sperzibonen, verse doperwten, gele en rode paprika, bleekselderij, bosui, sprouts (gekiemde bonen) olijven, feta , platte peterselie met een laag olijfolie en kruiden (thijm, oregano, gedroogde rode peper). Het resultaat is een kleurfestijn op je bord.

De koelkast leeg door al je groenten te mixen

Print
Personen: 2 als hoofdmaaltijd Bereiding: 30 minuten

NODIG

  • Verzamel alle groenten die je hebt tot een totaal van minstens 500 gram.
  • 1/2 zoete aardappel
  • 1/2 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 100 gram verse doperwten
  • 100 gram sperzieboontjes
  • 100 gram sprout - gekiemde bonen (EkoPlaza)
  • 4 bosui
  • 1/3 bos platte peterselie
  • restant zwarte olijven
  • 100 gram feta
  • 2 stengels bleekselderij
  • flinke scheut olijfolie
  • thijm, oregano en gedroogde rode peper

DOEN

  • Neem een bakblik en leg er een vel bakpapier op.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Maak al je groenten schoon, snij de bosui in ringen, dop de erwten, snij de boontjes in stukken, de zoete aardappel in kleine stukken als ook de paprika’s. Snij de feta in blokjes. Verdeel de olijven over de groenten. Snij de platte peterselie op in fijne stukjes. Hussel alles goed door met je handen. Besprenkel met olijfolie en meng het met je handen. Nu doe je er de kruiden over, besprekel nog maals. Als laatste strooi je er overheen geraspte geit/schapenkaas.
  • Zet het bakblik midden in de oven voor ca 18 minuten. Maak de borden klaar met rucola, veldsla en schijfjes komkommer. Verdeel de groentenmix als ze gaar zijn. Gaar? Prik in een spreziboon of zoete aardappel.

 

 

TIPS

Ps. De laatste foto is een collage op Instagram nav deze groentenmix

0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Geroosterd zoete aardappel, paprika, ui met rode peper
volgende recept
Noten pesto met peterselie, artisjok en specerijen

Heb je deze al gezien?

Rode kool, bloemkool en gele paprika geroosterd

Kipgehakt, gele paprika saus voor een linzen lasagne

Kleurrijke herfst gestoofd in deze gietijzeren pan

Makkelijk deze gegrilde kip met groenten

Een snelle gembersaus voor bij de spareribs

Bloemkool, paprika, ui en zoete aardappel in een...

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • Zo klaar deze mosselen met zeewier chips

  • Een veelzijdige kurkuma gember saus

  • Mayo-sauzen maak je met groenten en kruiden

  • Kruidenmix is een ideale smaakmaker

Favorieten

  • Koken op gas kan goedkoper!

  • Artisjok pesto met een linzen lasagne

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

  • Vele schaaltjes en smaken geven een kleurrijke Mezze 1

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven