De koelkast leeg door al je groenten te mixen. Zoete aardappel, sperzibonen, verse doperwten, gele en rode paprika, bleekselderij, bosui, sprouts (gekiemde bonen) olijven, feta , platte peterselie met een laag olijfolie en kruiden (thijm, oregano, gedroogde rode peper). Het resultaat is een kleurfestijn op je bord.
De koelkast leeg door al je groenten te mixen
PrintNODIG
- Verzamel alle groenten die je hebt tot een totaal van minstens 500 gram.
- 1/2 zoete aardappel
- 1/2 rode paprika
- 1 gele paprika
- 100 gram verse doperwten
- 100 gram sperzieboontjes
- 100 gram sprout - gekiemde bonen (EkoPlaza)
- 4 bosui
- 1/3 bos platte peterselie
- restant zwarte olijven
- 100 gram feta
- 2 stengels bleekselderij
- flinke scheut olijfolie
- thijm, oregano en gedroogde rode peper
DOEN
- Neem een bakblik en leg er een vel bakpapier op.
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Maak al je groenten schoon, snij de bosui in ringen, dop de erwten, snij de boontjes in stukken, de zoete aardappel in kleine stukken als ook de paprika’s. Snij de feta in blokjes. Verdeel de olijven over de groenten. Snij de platte peterselie op in fijne stukjes. Hussel alles goed door met je handen. Besprenkel met olijfolie en meng het met je handen. Nu doe je er de kruiden over, besprekel nog maals. Als laatste strooi je er overheen geraspte geit/schapenkaas.
- Zet het bakblik midden in de oven voor ca 18 minuten. Maak de borden klaar met rucola, veldsla en schijfjes komkommer. Verdeel de groentenmix als ze gaar zijn. Gaar? Prik in een spreziboon of zoete aardappel.
TIPS
Ps. De laatste foto is een collage op Instagram nav deze groentenmix