Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

Histamine vrijKruidenmix maak je zelfNoten en zadenPesto en tapenadeSmaakmakers

Noten pesto met peterselie, artisjok en specerijen

Noten pesto met peterselie, artisjok en specerijen. Alle noten en zaden zijn goed te gebruiken in een pesto: paranoten, walnoot, amandel en pompoenpit. Nb En ook nog eens heel gezond! Samen met platte peterselie, artisjok, knoflook, rode peper, kurkuma, oregano, zeezout en groen olijven heb je een veelzijdige pesto. Gebruik er een goede olijfolie bij. Toepassingen? Op brood, als dip, met mayo, aangelengd met olijfolie door je salade, door je gestoomde groenten, in de pasta en rijst, door je geklutse ei, over je pizza…..waar zou het niet voor gebruiken?

Noten pesto met peterselie, artisjok en specerijen

Print
Personen: 20 Bereiding: 15 minuten

NODIG

  • 6 paranoten, 6 walnoten, 6 amandel en een handje pompoenpitten
  • bosje platte peterselie
  • 2 grote artisjok harten
  • 7 grote groene olijven
  • 1 grote teen knoflook
  • kurkuma, gedroogde peper, oregano en zwarte peper
  • zeezout
  • extra virgine olijfolie
  • staafmixer of Nutribullet

DOEN

  • Hak eerst als je noten in kleine stukjes, zodat ze amkkelijker gepureerd worden door de staafmixer of in de Nutribullet.
  • Snij van de steeltjes van de peterselie een stukje af. En snij vervolgens de peterselie op in kleine stukjes, ook de steel gebruik je.
  • De olijven, knoflook en artisjok snij je grof in stukken.
  • De kurkuma, peper en oregano doe je in een klein schaaltje bij elkaar zodat het klaar staat. Nb de kurkuma geeft het groen een mooie heldere kleur.
  • Doe alles door elkaar in een hoge kom of de hoogste kom van de Nutribullet en giet er flink olijfolie bij. Doe je te weinig erbij dat wordt de pesto te droog. En in de Nutribullet heb je goed vocht nodig om het systeem te laten draaien. Je merkt vanzelf of er nog bij moet.
  • Eenmaal klaar zou ik alsnog wat olijfolie erbij schenken. Sluit het af met een deksel en je bewaart het voor 2 weken in de koelkast. Deels invriezen kan ook al wordt de smaak minder erdoor.
  • Toepassingen? Ipv van boter op je brood smeer je deze pesto. Leng 2 eetlepels aan met olijfolie en je hebt een dressing voor je salade. Meng 2 eetlepels met 1 eetlepel yoghurt en – mayonaise en je hebt een lekkere mayo bij gegrild vlees. Je gestoomde groenten besprenkel je met olijfolie en 2 eetlepels pesto. Een eetlepel door een gekluts ei als je een omelet maakt. Meng het door je gehakt. En door de pasta en rijst natuurlijk. Kortom een pesto als deze past standaard in je koelkast!
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
De koelkast leeg door al je groenten te mixen
volgende recept
Een geraspte bloemkool salade is makkelijk en snel

Heb je deze al gezien?

Een Griekse zachte schapenkaas- taart in filodeeg

Pure chocolade en kidney bonen in een tulband

Van erwtenmeel tot een plat broodje, 9 stuks

Krabpoten met zoete aardappelpuree

Zwarte linzen met smaak gestoofd

Mayo-sauzen maak je met groenten en kruiden

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • O-negatief, een lunch

  • Nog een dag eten met 0-negatief

  • Een dagje O-negatief eten

  • Wortelsoep, een basis voor je avondeten

Favorieten

  • Broccoli, ui met kruiden gepureerd

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

  • Kidneybonen, chocolade met noten en gember

  • Gele paprika mix als basis voor veel!

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen