Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

Histamine vrijNoten en zadenStomen in een (pasta) pan

Paarse bataat stampot met boerenkool, ui, noten en spekjes

Paarse bataat stampot met boerenkool, ui, noten en spekjes. Een snel klaar maaltijd. Stoom je bataat, bak de spekjes, rode ui met de knoflook en peper. Spoel de verse boerenkool schoon, dep droog en voeg een deel toe bij de spekjes, bak even mee.

Paarse bataat stampot met boerenkool, ui, noten en spekjes

Print
Personen: 2 als hoofdmaaltijd Bereiding: 30 minuten

NODIG

  • 350 gram paarse bataat
  • 350 gram verse boerenkool
  • 3 rode uien
  • 125 gram spekjes
  • teen knoflook
  • 1/2 spaanse verse peper
  • handje noten in stukjes gehakt
  • olijfolie

DOEN

  • Start met het stomen van de batat. Spoel ze schoon, snij in stukken en leg ze in de inzet van een pasta pan met ca. 2cm. kokend water. Stoom ze in ca 15 minuten gaar.
  • Terwijl de bataat stoomt, schil en snij de uien in kleine stukjes. Neem een koekenpan, doe er een scheut olijfolie in en bak de ui met knoflook met spaanse peper, ook in kleine stukjes, samen. Voeg er de spekjes erbij en bak alles samen voor ca 10 minuten.
  • Haal van de verse boerenkool, de kool van de stengel, was ze, scheur waar nodig en dep droog. Snij de boerenkool klein. Voeg 1/3 van de fijngesneden boerenkool toe bij het spek/ui mengsel. Schep even om.
  • Stamp de bataat grof en gebruik het vet van het ui/spek mengsel er door. Schep goed om en doe het hele mengsel van de spekjes met ui erbij. Schep goed door. Dan het restant van de 2/3 boerenkool erbij, schep goed door elkaar heen en het handje gehakte noten.
  • Neem een diepbord, verdeel er gewassen eikenblad op en schep de bataat stampot met boerenkool er over.
  • Tip. Eet er een mosterd bij, een mooie tegenhanger voor het zoete van de bataat.
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
10x lekkers van chocolade, noten, zaden en havervlokken
volgende recept
Pittige en goedvullende herfstsoep

Heb je deze al gezien?

De snelklaar winter erwtensoep

Kip in romige mosterdsaus met geroosterde bonenmix

Aardappel met ijspegel radijs puree en als tortilla

Gekruid gehakt en een groenten mix samen in...

Een goede basis voor je soep

Teff, Eenkoren, Kamut en Emmer volkorenmeel pizza bodem

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • O-negatief, een lunch

  • Nog een dag eten met 0-negatief

  • Een dagje O-negatief eten

  • Wortelsoep, een basis voor je avondeten

Favorieten

  • Broccoli, ui met kruiden gepureerd

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

  • Kidneybonen, chocolade met noten en gember

  • Gele paprika mix als basis voor veel!

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen