Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en kalkoen
    • Vegetarisch
    • Meel en rijst
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Histamine vrij
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en kalkoen
    • Vegetarisch
    • Meel en rijst
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Histamine vrij
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

GroentenHistamine vrijVegetarisch

Zoete aardappel tortilla

Zoete aardappel tortilla met gestoomde groenten erbij, is een snel klaar recept. Nodig een grote zoete aardappel, ei, kurkuma, zwarte en gedroogde rode peper, tijm en een schapenkaas. Rasp de zoete aardappel, maak een mix van het ei met specerijen, meng het met de zoete aardappel, in de koekenpan en bak voor ca 20 minuten.

Zoete aardappel tortilla

Print
Personen: 2 Bereiding: 30 minuten

NODIG

  • 1 grote zoete aardappel
  • 1 ei en 1 á 2 eetlepels water
  • 1/2 theelepel kurkuma
  • wat zwarte en gedroogde rode spaanse peper
  • gedroogde tijm of oregano
  • 150 gram pittige (schapen)kaas

DOEN

  • Begin met de zoete aardappel te raspen. Rasp ook de de schapenkaas of andere pittige kaas.
  • Maak van het ei, de specerijenen, kruid en 1/3 van de geraspte kaas een mengsel, leng het aan met een beetje water.
  • Doe de geraspte zoete aardappel in een kom en schenk het eiermengsel erover heen. En kijk of het goed mengt. Schep met een spatel goed door.
  • Neem een koekenpan doe er een beetje olijfolie in en verwarm het. Is het goed heet dan doe je het ei/zoete aardappel mensel er in en druk het aan zodat je een mooie ronde koek krijgt. Bak het voor 10 minuten en draai de koek dan om. Hoe? Leg een bord op de pan en draai de pan met bord om. En zo laat je de niet gare kant in de koekenpan glijden. Deze kan bak je ook voor 10 minuten. Het restant van de kaas strooi je over de gebakken kant.

TIPS

Ondertussen kun je in de pasta pan een groenten mix stomen. Dit duurt max 10 minuten en je brengt de groenten op smaak met een beetje olijfolie en pesto of tapenade, op smaak. Zie recept Stomen in een pasta pan

0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Kabeljauw met venkel gestoofd in de oven
volgende recept
Sardientjes gegrild in een laagje speltmeel

Heb je deze al gezien?

Een Griekse zachte schapenkaas- taart in filodeeg

Zo klaar deze mosselen met zeewier chips

Een lunch met zo min mogelijk smaak?

Noten pesto met peterselie, artisjok en specerijen

Mizuna, lamsoor, waterkers, raapsteel en mosterdblad

Bladerdeeg gevuld met gestoomde spinazie en roquefort

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • Een snelle basis saus voor in de römertopf

  • Groene asperges geroosterd met zeewier crème

  • Groene asperges gestoomd en een eiersalade

  • Aspergers risotto met kruiden en zalm

Favorieten

  • Aspergers risotto met kruiden en zalm

  • Koken op gas kan goedkoper!

  • Artisjok pesto met een linzen lasagne

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven