Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

Roosteren in de ovenSnel op tafelWild

Pastinaak chips, puree met kruiden en eend

Pastinaak chips, puree met kruiden en eend. Pastinaak deels in plakjes gesneden met olijfolie en zout samen met pompoenpitten en biet gepoft. Pastinaak met 2 meiknolletjes geblancheerd, met olijfolie samen geprakt, verse kruiden toegevoegd én gefrituurde eend.

Pastinaak chips, puree met kruiden en eend

Print
Personen: 2 als hoofdmaaltijd Bereiding: 20 minuten

NODIG

  • 1 grote pastinaak, waarvan het dunne deel gebruikt voor de chips, de rest voor de puree
  • 2 meiknolletjes
  • verse kruiden als peterselie, bieslook en koriander
  • bakje frittons ( gefrituurde eenden stukjes uit de Gers)
  • 1 verpakking gerookte eend in dunne lapjes
  • salade
  • olijfolie, kurkuma en zwarte peper

DOEN

  • Start met het dunne deel van de pastinaak te schillen en in dunne plakjes te snijden. Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe de plakjes in een schaal, strooi er olijfolie over en wat zout. Zet de schaal in de verwarmende oven en laat op temperatuur ca 25 min roosteren.
    Het dikke deel schil je, snij in grotere stukken die je in een pan met ook de meiknolletjes geschild, wat zout erbij en er kokend water over en laat dit samen 10 minuten blancheren. Giet het water af, doe er een scheut olijfolie bij, kurkuma en peper plus de verse gewassen kruiden fijn gesneden en een half bakje frittons.
  • Maak het bord op door de pastinaak/knol puree te verdelen over de 2 borden, verdeel de pastinaak chips en de plakjes eendenborst.
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Zoete aardappel puree met witvis filet uit de oven
volgende recept
Rundergehakt verstopt in bladerdeeg

Heb je deze al gezien?

Een zomerse avond met een mezze van vis

Winterpostelein gepureerd door de gestoomde groenten

Goede frites van bataat en een meiknol

Dorade ingepakt door een waterkers-dille pesto

I sea wrap met ansjovis, zeekraal en geroosterde...

Bloemkool plak met veel kruiden geroosterd

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • O-negatief, een lunch

  • Nog een dag eten met 0-negatief

  • Een dagje O-negatief eten

  • Wortelsoep, een basis voor je avondeten

Favorieten

  • Broccoli, ui met kruiden gepureerd

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

  • Kidneybonen, chocolade met noten en gember

  • Gele paprika mix als basis voor veel!

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen