Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

GroentenHistamine vrijRoosteren in de ovenVegetarisch

Pastinaak, ui en paprika rooster je in de oven

Pastinaak, ui en paprika rooster je in de oven. Kruid de groenten met olijfolie, kruidenzout en paprika poeder. Doe ze in een ovenschaal, zet de schaal midden in de oven en met 20 minuten op 180 graden is het klaar.

Pastinaak, ui en paprika rooster je in de oven

Print
Personen: 2 Bereiding: 40 minuten

NODIG

  • 2 pastinaak
  • 2 of 3 uien
  • 3 kleine (oranje) paprika’s
  • olijfolie
  • cayennepeper of paprikapoeder
  • gedroogde kruidenmix
  • wat zeezout

DOEN

    • Snij de pastinaak, de ui en paprika in vergelijkbare stukken
    • Pak een ruime schaal en doe de groenten er door elkaar heen erin. Schenk er nu een flinke scheut olijfolie overheen, strooi er het zout, paprika poeder en kruiden over en vermeng met je handen zodat de olie met kruiden de groenten goed omhullen.
    • Verwarm de oven voor op Hetelucht op 180 graden. Zet de schaal in het midden van de oven en de pastinaak is in ca 20 minuten gaar.
    • Nb Gedroogde als verse kruiden als tijm, oregano, rozemarijn, verse knoflook, peterselie, koriander als specerijen kun je allemall over de groenten heen strooien voor ze de oven ingaan.

 

TIPS

Maak er een salade van door er tomaat aan toe te voegen. Rode pesto leng je aan met wat olijfolie en die verdeel je over de groenten. Nb Olijven, rucola, veldsla passen er ook goed bij.

0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Een andere gehaktbal maak je in een siliconen vorm
volgende recept
Volkoren pizza met groenten en kruiden

Heb je deze al gezien?

Donker rode groentensoep met ballen

Patisson gebakken in een boekweit beslag

Muffins van ei maak je in een siliconenvorm

Wortelsoep, een basis voor je avondeten

Radijs met zoete aardappel en peen geroosterd

Feesthapjes uit een siliconenvorm

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • O-negatief, een lunch

  • Nog een dag eten met 0-negatief

  • Een dagje O-negatief eten

  • Wortelsoep, een basis voor je avondeten

Favorieten

  • Broccoli, ui met kruiden gepureerd

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

  • Kidneybonen, chocolade met noten en gember

  • Gele paprika mix als basis voor veel!

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen