Een zomerse avond met een mezze van vis. Garnaaltjes, gerookte makreel en zalm samen met een groene salade, wakame salade, een ciabatta en geroosterde zoete aardappel uit de oven. De garnaaltjes in een saus van rode paprika en verse. De zalm in plakjes in een saus van witte balsamico azijn, olijfolie en tijm. De gerookte makreel is met kappertjes, augurkjes, mayonaise en peper op smaak. Eet erbij een ciabatta en een wakame salade.
Een zomerse avond met een mezze van vis
PrintNODIG
- GARNAALTJES:
- 1 bakje hollandse garnaaltjes
- 2 eetlepels rode paprika pesto
- 3 gepofte rode paprika
- 1 rode paprika
- eetlepel haver fraiche of creme fraiche als je geen probleem hebt met koe lactose
- MAKREEL:
- 1 gerookte makreel
- 10 kleine augurkjes
- stukje komkommer fijn gesneden
- 2 eetlepels kappertjes
- 2 eetlepel mayonaise
- gecruste zwarte peper
- ZALM:
- 1 stuk zalmmoot in plakjes gesneden
- een saus van 3/4 witte balsamico azijn, 1/4 olijfolie, fijngesneden verse dille
- GROENE SALADE
- 1/2 rode eikenbladsla, 10 stengels waterkers, 1/3 komkommer, 15 sperziebonen gestoomd
- ZOETE AARDAPPEL:
- 4 zoete aardappels geschild, olijfolie, kruidenzout en gedroogde oregano
DOEN
- Start met het maken van de hollandse garnaaltjes salade. Nodig zijn 3 gepofte rode paprika’s in stukjes gesneden, 1 verse, ook in stukjes en 2 eetlepels rode paprika pesto, schep dit goed door elkaar heen. Een eetlepel haver fraiche meng je door de saus heen. Doe er nu het bakje garnaaltjes erbij, schep alles goed door elkaar heen. Dek af en zet weg in de koelkast.
- De zalmmoot snij je in dunne plakjes. Leg ze op een bord. Verdeel over de zalm de saus van balsamico azijn met olijfolie. Dille fijngesneden als laatste op de vis. Dek af met huishoudfolie en zet weg voor minstens 2 uur in de koelkast. De zalm neemt de saus op en is zo rauw te eten.
- De makreel ontdoe je van de huid en graten. Doe het visvlees in een schaal. Snij de 10 augurkjes in dunne plakjes en doe ze in de schaal. 2 eetlepels kappertjes spoel je schoon en doe ze in de schaal erbij, snij een stuk komkommer fijn in stukjes en doe ze erbij, nu nog 2 eetlepels mayonaise erbij en wat peper uit de molen, schep dit alles goed door elkaar heen. Proef! Zet weg in de koelkast.
- De groene salade is een combinatie van gestoomde sperzieboontjes, rode eikenblad sla, waterkers. Een dressing van olijfolie met kruiden geeft de salade een smaak.
- De geroosterde zoete aardappel is zo gemaakt. Schil ze en snij ze in gelijke stukken en doe ze in een overschaal. Schenk er olijfolie overheen, strooi er kruidenzout over en gedroogde oregano. Schep dit goed door de stukjes aardappel heen. Verwarm de heteluchtoven voor op 180 graden. Op temperatuur? Zet de schaal voor 30 minuten in de oven. Dien direct op.
TIPS
Rode paprika saus? Deze simpele rode paprika saus geeft een salade pit Paprika poffen? Een soep of saus of een pesto van 1 kilo paprika’s