Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergie?
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergie?
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

Histamine vrijKruidenmix maak je zelfLactose armPesto en tapenadeRoosteren in de ovenVis

Een zomerse avond met een mezze van vis

Een zomerse avond met een mezze van vis. Garnaaltjes, gerookte makreel en zalm samen met een groene salade, wakame salade, een ciabatta en geroosterde zoete aardappel uit de oven. De garnaaltjes in een saus van rode paprika en verse. De zalm in plakjes in een saus van witte balsamico azijn, olijfolie en tijm. De gerookte makreel is met kappertjes, augurkjes, mayonaise en peper op smaak. Eet erbij een ciabatta en een wakame salade.

Een zomerse avond met een mezze van vis

Print
Personen: 3 Bereiding: 90 minuten

NODIG

  • GARNAALTJES:
  • 1 bakje hollandse garnaaltjes
  • 2 eetlepels rode paprika pesto
  • 3 gepofte rode paprika
  • 1 rode paprika
  • eetlepel haver fraiche of creme fraiche als je geen probleem hebt met koe lactose
  • MAKREEL:
  • 1 gerookte makreel
  • 10 kleine augurkjes
  • stukje komkommer fijn gesneden
  • 2 eetlepels kappertjes
  • 2 eetlepel mayonaise
  • gecruste zwarte peper
  • ZALM:
  • 1 stuk zalmmoot in plakjes gesneden
  • een saus van 3/4 witte balsamico azijn, 1/4 olijfolie, fijngesneden verse dille
  • GROENE SALADE
  • 1/2 rode eikenbladsla, 10 stengels waterkers, 1/3 komkommer, 15 sperziebonen gestoomd
  • ZOETE AARDAPPEL:
  • 4 zoete aardappels geschild, olijfolie, kruidenzout en gedroogde oregano

DOEN

  • Start met het maken van de hollandse garnaaltjes salade. Nodig zijn 3 gepofte rode paprika’s in stukjes gesneden, 1 verse, ook in stukjes en 2 eetlepels rode paprika pesto, schep dit goed door elkaar heen. Een eetlepel haver fraiche meng je door de saus heen. Doe er nu het bakje garnaaltjes erbij, schep alles goed door elkaar heen. Dek af en zet weg in de koelkast.
  • De zalmmoot snij je in dunne plakjes. Leg ze op een bord. Verdeel over de zalm de saus van balsamico azijn met olijfolie. Dille fijngesneden als laatste op de vis. Dek af met huishoudfolie en zet weg voor minstens 2 uur in de koelkast. De zalm neemt de saus op en is zo rauw te eten.
  • De makreel ontdoe je van de huid en graten. Doe het visvlees in een schaal. Snij de 10 augurkjes in dunne plakjes en doe ze in de schaal. 2 eetlepels kappertjes spoel je schoon en doe ze in de schaal erbij, snij een stuk komkommer fijn in stukjes en doe ze erbij, nu nog 2 eetlepels mayonaise erbij en wat peper uit de molen, schep dit alles goed door elkaar heen. Proef! Zet weg in de koelkast.
  • De groene salade is een combinatie van gestoomde sperzieboontjes, rode eikenblad sla, waterkers. Een dressing van olijfolie met kruiden geeft de salade een smaak.
  • De geroosterde zoete aardappel is zo gemaakt. Schil ze en snij ze in gelijke stukken en doe ze in een overschaal. Schenk er olijfolie overheen, strooi er kruidenzout over en gedroogde oregano. Schep dit goed door de stukjes aardappel heen. Verwarm de heteluchtoven voor op 180 graden. Op temperatuur? Zet de schaal voor 30 minuten in de oven. Dien direct op.

TIPS

Rode paprika saus? Deze simpele rode paprika saus geeft een salade pit Paprika poffen? Een soep of saus of een pesto van 1 kilo paprika’s

0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Puree met geitenkaas, room, peterselie en peper
volgende recept
Glutenvrije cake met deze melen, noten en zaden

Heb je deze al gezien?

Voorjaars hutspot met zoete aardappel en peen

Een koude loempia eet je bij een lunch/brunch

Mizithra zachte kaas met veel kruiden in bladerdeeg

Artisjokpesto met platte peterselie

Geraspte bloemkool is geel van de kurkuma

Zwarte linzen met smaak gestoofd

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • Broccoli, ui met kruiden gepureerd

  • Een haan van Nicole en Lionel

  • Groene kool met broccoli gepureerd in een linzen lasagne schotel

  • Groenten met kruiden gepureerd voor op brood?

Favorieten

  • Broccoli, ui met kruiden gepureerd

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

  • Kidneybonen, chocolade met noten en gember

  • Gele paprika mix als basis voor veel!

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen