Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

Poffen in de oven

Poffen van tomaatjes doe je in de oven

Poffen van tomaatjes doe je in de oven. Smaakexplosie’s in je mond, dat is wat deze tomaatjes je geven als je ze poft. En je hebt zoveel kleuren vandaag de dag.  Mijn favoriete adres is op de Boeren markt ‘ECOVILLE’. Maak er veel tegelijk klaar en je kunt ze gebruiken voor amuses en in een salade of bij een mezze.

Poffen van tomaatjes doe je in de oven

Print
Bereiding: 90 minuten

NODIG

  • kleine tomaatjes
  • olijfolie
  • balsamico azijn
  • kruiden zout

DOEN

  • Hoeveel tomaatjes je nodig hebt hangt af van wat je er mee wilt gaan doen. Tel voor ieder persoon of amuse 1 tomaatje. Voor 4 personen heb je er zo 16 nodig.
  • Kook in een pan 1 liter water en doe er zeezout bij. Snij nu alle tomaatjes aan de onderkant voorzichtig in met een + teken. Leg ze allemaal in het kokende water voor 2 minuten. Giet het water af , spoel ze koud af en leg ze op een bord om verder af te koelen. Vervolgens trek je gemakkelijk de velletjes eraf.
  • Zet ondertussen de oven op 100 graden. Maak een marinade van olijfolie, balsamicoazijn en kruidenzout, draai de tomaatjes er in rond en leg ze op bakpapier op een bakblik. Zet ze midden in de oven voor een 1 uur.
  • Gebruik balsamico zijn voor rode tomaatjes en witte azijn of honing of wijn voor de gele, zo krijg je ook nog een mooi smaak verschil.
  • Bewaar de tomaatjes in een plastic bakje, afgesloten waarin je een laagje olijfolie met kruiden, witte wijn azijn of kruidenzout sprenkeld hebt. Zeker als je ze een dag van te voren maakt, trekt de smaak er lekker in

 

 

 

TIPS

Wil je ook een keus aan tomaatjes in kleur, ga dan eens langs bij Ecoville op een Boerenmarkt.

0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Gozleme, avocado puree met groenten geroosterd
volgende recept
De verse vijgen met walnoten proef je in dit volkoren brood

Heb je deze al gezien?

Een tomaten salade van gedroogd, gepoft en vers...

Histamine vrije saus bij een rollade

Amuses met tomaatjes, courgette en biet

Zoete aardappel en paprika zijn basis voor een...

Carpaccio van een roze biet is zoet

Soep van 1 kilo paprika’s en een ingedikte...

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • O-negatief, een lunch

  • Nog een dag eten met 0-negatief

  • Een dagje O-negatief eten

  • Wortelsoep, een basis voor je avondeten

Favorieten

  • Broccoli, ui met kruiden gepureerd

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

  • Kidneybonen, chocolade met noten en gember

  • Gele paprika mix als basis voor veel!

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen