Zoete aardappel en paprika zijn basis voor een zoute vis. Poffen in de oven geeft de paprika een mooie zachte smaak. Samen met een zoete aardappel gepureerd. De basis waarop de zoute vis met de jus goed en smakelijk combineerde.
Zoete aardappel en paprika zijn basis voor een zoute vis
PrintNODIG
- 2 rode paprika’s
- 2 zoete aardappel
- olijfolie
- eventueel kurkuma, rode peper, zwarte peper en kruiden
DOEN
- Een heel eerlijk recept. Smeer de 2 paprika’s in met olijfolie en rol ze in aluminiumfolie. De 2 zoete aardappels snij je in stukken en ieder aardappel in stukken, smeer je in met olijfolie, vouw aluminiumfolie rondom dicht. Nb de aardappel snij je in stukken omdat deze anders niet gelijk zacht is met de paprika’s.
- Verwarm de heteluchtoven voor op 180 graden. Is deze op temperatuur dan leg je de 4 aluminiumfolie pakketjes op het rooster en zet het midden in de oven voor 50 minuten.
- Laat na deze 50 minuten de groenten even afkoelen voor je ze samen pureert. Van de paprika haar je het steeltje af en doe deze in z’n geheel pet pitjes en vocht in een hoge kom. De aardappel stukjes doe je erbij. Schenk er een eetlepel olijfolie bij en pureer tot een mooie zachte puree. Herhaal dit opnieuw met de andere paprika en zoete aardappel.
- Tip. Je kunt er kurkuma, rode peper, zwarte peper en diverse kruiden toevoegen als je de 2e keer pureert.
- Doe alles over in een steel pannetje en dien direct op of zet weg tot gebruik. Opwarmen is zo gebeurd.
- Voor de zoute vis? Doe in een koekenpan een stuk (lactose vrije) boter en 3 eetlepels olijfolie en verwarm ze samen. Leg de vis in de pan, eerst ca 4 minuten op de huid op een hoog vuur totdat die kleurt, draai de vis om en kruid het af met kruidenzout, peper en in dit geval Provençaalse kruiden. Laat de vis op een zachter vuur garen voor een paar minuten.
- Op het bord maak je eerst een basis van de puree, dan de vis erop en verdeel de jus over de borden. Een rode kool salade kleur er mooi bij!
TIPS
Een rode kool salade? Een familiedag salade en dipsaus