Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

Geen categorie

Raapsteel, wortel, meiknol met zoete aardappelen

Raapsteel, wortel, meiknol met zoete aardappelen. Een stamppot met kruiden en specerijen. De groenten zijn gestoomd in een pasta pan. Het stoomwater erna kun je gebruiken voor een groentensoep.

Raapsteel, wortel, meiknol met zoete aardappelen

Print
Personen: 2 als hoofdmaaltijd Bereiding: 30 minuten

NODIG

  • 3 zoete aardappel
  • 2 wortelpeterselie
  • 2 meiknol
  • 1 bos raapsteel
  • 1 eetlepel kruidenmix
  • 1 teen knoflook, 1/3 rode peper
  • kurkuma en zwarte peper
  • 50 gram bio spekjes
  • verse oregano (of gedroogd)
  • 1 lamsburger

DOEN

  • Bewgin met de aardappel, wortel en meiknol te schillen en in stukken te snijden.
  • Zet een pasta met heet water klaar en doe de groenten in de inzet en stoom ze, met de deksel erop, in ca 20 minuten. Prik in de groenten om te zien of ze zacht zijn. Giet het water over in een kan om te bewaren. De groenten doe je in de pan, schenk er olijfolie bij en stamp de groenten samen. Doe er een eetlepel kruidenmix bij en schep deze er goed doorheen. De gewassen raapsteel doe je in stukjes gesneden erbij. Schep door de stamppot heen.
  • In een koekenpan bak je de spekjes met wat olijfolie, doe er de fijngesneden knoflook en rode peper bij. Strooi er kurkuma en zwarte peper bij, roer goed door elkaar. Na ca 8 minuten zet je het vuur uit en schep je het mengsel over in een schaaltje. In het over gebleven vet bak je de lamsburger om en om, nadat je iedere kant met kruidenzout bestrooid hebt.
  • Voeg het schaaltjes met de gebakken spekjes, schep het door de stamppot heen. De lamsburger is simpel door midden gesneden.
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Donker rode groentensoep met ballen
volgende recept
Deze groenten fruit sap geurt en kleurt

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • O-negatief, een lunch

  • Nog een dag eten met 0-negatief

  • Een dagje O-negatief eten

  • Wortelsoep, een basis voor je avondeten

Favorieten

  • Broccoli, ui met kruiden gepureerd

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

  • Kidneybonen, chocolade met noten en gember

  • Gele paprika mix als basis voor veel!

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen