Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

BlancherenHistamine vrij

Raapstelen stamppot van zoete aardappel en verse kurkuma

Raapstelen stamppot van zoete aardappel en verse kurkuma. Aangevuld met bosui, rode peper en knoflook. De zoete aardappel kun je stomen of blanceren, met beide is de aardappel snel gaar. Vind je het zoete van de aardappel overheersend? Eet er dan een pittige mosterd bij als compensatie. En voor een goede bite, hou je raapstelen rauw.

Raapstelen stamppot van zoete aardappel en verse kurkuma

Print
Personen: 2 als hoofdmaaltijd Bereiding: 25 minuten

NODIG

  • 1 1/2 halve zoete aardappel
  • 2 bosjes raapstelen
  • 4 stengels bosui
  • 1 verse kurkuma
  • 1/3 rode peper
  • 1 teen knoflook

DOEN

  • Schil je zoete aardappel en blanceer deze max 10 miinuten in kokend water met wat zout.
  • Stamp de zoete aardappel tot een grove massa. Snij je kurkuma, rode peper en knoflook op in kleine stukjes en schep ze door de zoete aardappel heen. En een beetje olijfolie voor de smeuigheid!
  • Was je raapstelen en laat ze even uitlekken. Snij eventueel de worteltjes eraf en snij ze dan op in stukjes. Schep in delen door de zoete aardappel heen. Gebruik een deel van het blad als bedje waar je de stamppot op verdeeld.
  • Eet er een pittige mosterd bij.

TIPS

De foto met alle groenten, ongesneden, zijn gebruikt voor het maken van collages. Zie hier er 1 van, andere zijn te vinden onder het kopje COLLAGES.

0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Zoete aardappel met oa rode en groene kool
volgende recept
Artisjokpesto met platte peterselie

Heb je deze al gezien?

Appelmoes zelf gemaakt is zo veel gezonder

Boekweit pasta met een lekkere saus

Bottarga is viskuit en maakt deze smaakmaker

Gevulde volkoren wraps maak je zo en zijn...

Boerenkool wrap gevuld met zalm, cavolo, kool en...

Patisson gebakken in een boekweit beslag

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • O-negatief, een lunch

  • Nog een dag eten met 0-negatief

  • Een dagje O-negatief eten

  • Wortelsoep, een basis voor je avondeten

Favorieten

  • Broccoli, ui met kruiden gepureerd

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

  • Kidneybonen, chocolade met noten en gember

  • Gele paprika mix als basis voor veel!

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen