Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

Eten met O-negatiefSoep

Radijsblad, pastinaak en broccoli soep

Radijsblad, pastinaak en broccoli soep. Koop hiervoor radijs mét blad. Een stukje pastinaak en een halve broccoli, ui en specerijen maken deze soep. Gebruik een kippenbouillon en een 1,5 liter gekookt water, pureer en je soep is klaar.

Radijsblad, pastinaak en broccoli soep

Print
Personen: 4 als bijgerecht Bereiding: 30 minuten

NODIG

  • het blad van 1 bos radijs
  • 1/2 pastinaak
  • 1/2 broccoli
  • 3 kleien ui
  • 1/3 rode peper
  • knoflook
  • kurkuma vers of poeder (theelepel)
  • 2 kippenbouillonblokjes
  • 1 1/2 liter kokend water

DOEN

  • Snij van de bos radijs het blad eraf en spoel goed schoon. Pel de ui en snij in stukjes. Een halve broccoli snij je ook klein. Schil de pastinaak en snij in stukken. De rode peper, kurkuma en knoflook snij je ook fijn.
  • Neem een pan en verwarm er olijfolie in, doe er de fijngesneden kurkuma, rode peper en knoflook bij. Laat zachtjes stoven. Doe er dan de ui erbij, roer goed door en laat ook even stoven. Na 5 minuten doe je er de pastinaak bij, de broccoli en grof gesneden radijs blad. Roer alles goed door elkaar heen en laat ook dit even stoven (met de deksel op de pan).
  • Onderwijl kook je 1 1/2 liter water. Doe het kokende water erbij in de pan, de 2 kippen bouillonblokjes, roer alles goed door elkaar en laat het zachtjes pruttelen voor ca 20 minuten. Pureer de soep.

 

0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Feesthapjes uit een siliconenvorm
volgende recept
Spinazie boekweit pannenkoek

Heb je deze al gezien?

Broccoli, ui met kruiden gepureerd

Boerenkool wrap gevuld met zalm, cavolo, kool en...

Bloemkool met mosterd soep

Slasoep met mosselen en venusschelpen

De snelklaar winter erwtensoep

Rode kool soep met een geroosterde boterham en...

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • O-negatief, een lunch

  • Nog een dag eten met 0-negatief

  • Een dagje O-negatief eten

  • Wortelsoep, een basis voor je avondeten

Favorieten

  • Broccoli, ui met kruiden gepureerd

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

  • Kidneybonen, chocolade met noten en gember

  • Gele paprika mix als basis voor veel!

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen