Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en kalkoen
    • Vegetarisch
    • Meel en rijst
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Histamine vrij
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en kalkoen
    • Vegetarisch
    • Meel en rijst
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Histamine vrij
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

Histamine vrijMeel en rijst

Van erwtenmeel tot een plat broodje, 9 stuks

Van erwtenmeel tot een plat broodje, 9 stuks. Dit broodje maak je bv bij een Indiase curry, lekker om in de saus te dopen. Nodig voor dit broodje is erwtenmeel, boekweit en spelt volkorenmeel,  kruiden en een anti aanbak pan met een beetje olijfolie. 

Van erwtenmeel tot een plat broodje, 9 stuks

Print
Personen: 4 als bijgerecht Bereiding: 20 minuten

NODIG

  • 75 gram erwtenmeel
  • 75 gram volkoren speltmeel
  • 40 gram boekweit
  • oregano
  • gedroogde paprika
  • wat water
  • olijfolie

DOEN

  • Meng de melen en kruiden samen in een kom en voeg er beetje bij beetje water bij totdat je een mooie bal hebt. Is deze stevig? Kneed er dan nog extra water door heen. Waarom? Bij een compact deeg krijg je ook een ‘zwaar’ broodje.
  • Besprenkel de bal met olijfolie en laat het deeg rusten, dek af met een stuk plastic folie of natte doek.
  • Maak van deze bal 9 even grote balletjes en rol ze uit op een stuk bakpapier met wat meel.
  • Verwarm een anti aanbak koekenpan en druppel er een beetje olijfolie in de pan. Bak ieder plat gerold bolletje in de koekenpan, aan beide kanten voor ca 2 minuten. Bewaar ze afgekoeld in een bak of platic zak in de koelkast. Het lekkerst zijn ze als je ze dezelfde dag eet.
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Gekruid gehakt verstopt in een plak porchetta
volgende recept
Stevig brood zonder gluten of lactose

Heb je deze al gezien?

Dit broodje maak je met boekweit, haver en...

Je groenten en gehakt tegelijk in de oven...

Pesto met artisjok en walnoten

Gestoomde aardappel, groenten met kipgehakt

Chocolade koek van spelt- en amandelmeel

Zeekraal in je pesto en op een pizza

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • Zo klaar deze mosselen met zeewier chips

  • Een veelzijdige kurkuma gember saus

  • Mayo-sauzen maak je met groenten en kruiden

  • Kruidenmix is een ideale smaakmaker

Favorieten

  • Koken op gas kan goedkoper!

  • Artisjok pesto met een linzen lasagne

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

  • Vele schaaltjes en smaken geven een kleurrijke Mezze 1

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven