Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergie?
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergie?
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

Histamine vrijMeel

Van erwtenmeel tot een plat broodje, 9 stuks

Van erwtenmeel tot een plat broodje, 9 stuks. Dit broodje maak je bv bij een Indiase curry, lekker om in de saus te dopen. Nodig voor dit broodje is erwtenmeel, boekweit en spelt volkorenmeel,  kruiden en een anti aanbak pan met een beetje olijfolie. 

Van erwtenmeel tot een plat broodje, 9 stuks

Print
Personen: 4 als bijgerecht Bereiding: 20 minuten

NODIG

  • 75 gram erwtenmeel
  • 75 gram volkoren speltmeel
  • 40 gram boekweit
  • oregano
  • gedroogde paprika
  • wat water
  • olijfolie

DOEN

  • Meng de melen en kruiden samen in een kom en voeg er beetje bij beetje water bij totdat je een mooie bal hebt. Is deze stevig? Kneed er dan nog extra water door heen. Waarom? Bij een compact deeg krijg je ook een ‘zwaar’ broodje.
  • Besprenkel de bal met olijfolie en laat het deeg rusten, dek af met een stuk plastic folie of natte doek.
  • Maak van deze bal 9 even grote balletjes en rol ze uit op een stuk bakpapier met wat meel.
  • Verwarm een anti aanbak koekenpan en druppel er een beetje olijfolie in de pan. Bak ieder plat gerold bolletje in de koekenpan, aan beide kanten voor ca 2 minuten. Bewaar ze afgekoeld in een bak of platic zak in de koelkast. Het lekkerst zijn ze als je ze dezelfde dag eet.
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Gekruid gehakt verstopt in een plak porchetta
volgende recept
Stevig brood zonder gluten of lactose

Heb je deze al gezien?

Saus van augurk, kappertjes, bosui en peterselie

Een zalm variatie als starter…

Kip gehakt gekruid met mosterd en mosterdblad

Kabeljauw met venkel gestoofd in de oven

Aspergeschillen? Maak er een kruidensaus van!

Een soep of saus of een pesto van...

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • Broccoli, ui met kruiden gepureerd

  • Een haan van Nicole en Lionel

  • Groene kool met broccoli gepureerd in een linzen lasagne schotel

  • Groenten met kruiden gepureerd voor op brood?

Favorieten

  • Broccoli, ui met kruiden gepureerd

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

  • Kidneybonen, chocolade met noten en gember

  • Gele paprika mix als basis voor veel!

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen