Een kruidenmayonaise op je bord voor de bulots. Een gezonde mayo bestaand uit twee lepels kruidemix, een lepel mayo en een lepel schapen yoghurt. Deze kruidenmayonaise smaakt heerlijk bij veel! Bij een salade, patat, een borrelhap en barbecue?
Een kruidenmayonaise op je bord voor de bulots
PrintNODIG
- augurkjes
- kappertjes
- stukje stronk verse knoflook
- bosui
- verse basilicum
- verse peterselie
- vers bonenkruid
- handje rucola
- eetlepel mayonaise
- eetlepel faiselle of kwark of yoghurt
DOEN
- Start met het fijn snijden van alle kruiden en augurkjes. De rucola was je vooraf voor je deze fijn snijdt. Pak een Nutribullit of blender of staafmixer. Doe alle ingrediënten afwisselend in de beker, doe er een scheut olie bij (bv olie van pompoenpitten) en pureer tot een gladde massa.
- Neem een schaaltje en doe hier 2 eetlepels kruidenmix in, een eetlepel mayonaise en een eetlepel yoghurt of kwark als je faiselle niet kunt vinden. Roer dit goed door elkaar en klaar. Proef! Dek het schaaltje af met aluminiumfolie en zet weg tot gebruik in de koelkast. Dit blijft 2 weken goed, in de koelkast, mits goed afgedekt.