Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

BlancherenHistamine vrijVegetarisch

Stamppot van zoete aardappel en tuinbonen

Stamppot van zoete aardappel en tuinbonen. Blanceer je groenten kort, vul aan met genoeg specerijen en kruiden en dit onder een laagje pecorino met sesamzaad. Baby spinazie erbij en een mosterd en je avondeten is klaar. 

Stamppot van zoete aardappel en tuinbonen

Print
Personen: 2 als hoofdmaaltijd Bereiding: 20 minuten

NODIG

  • 500 gram tuinbonen
  • 500 gram zoete aardappel
  • 1 rode ui
  • 1/3 gele peper
  • verse kurkuma
  • knoflook
  • 1/3 bos selderij
  • walnoten
  • percorino kaas 100 gram
  • sesamzaad
  • olijfolie

DOEN

  • Schil de 2 grote aardappelen en snij ze in stukken. Kook ruim water 1 1/2 liter. Doe het gekookte water in de pan, doe er zeezout bij en blancheer de zoete aardappel voor ca 8/10 minuten. De aardappel is nog wat stevig en goed gegaard om te stampen.
  • Ondertussen haal je de bonen uit hun schil.
  • Is de aardappel gaar, haal het uit het water en in een kom. Het hete water gebruik je om de fijn gesneden ui met gele peper even te blancheren op een houten lepel met gaten. Waarom/ Dan hoe je niet zo te scheppen in het water om de fijne stukjes eruit te halen.
  • Hierna blancheer je de tuinboen in het hete water voor ca 3 minuten.
  • Stamp de zoete aardappel grof, doe er de ui en peper bij. Snij de knoflook en kurkuma in kleine stukjes en doe ze er ook bij. Schep dit goed door de warme zoete aardappel heen.
  • Doe nu de tuinbonen erbij. was de selderij en snij deze op ik kleine stukjes, doe er ook bij. Schep alles goed door elkaar en schep over in een schaal met een laagje olijfolie.
  • Rasp de ca 100 gram kaas. Verdeel het over de afgekoelde aardappel puree. Waarom? Anders smelt de kaas al. Over de kaas strooi je sesamzaad en druk er wat walnoten in.
  • De schaal kan later voor 10 minuten in de oven die voorverwarmd is op 180 graden.
  • Schep de stamppot op een bedje baby spinazie. Eet er een mosterd bij als tegenhanger van het zoet van de aardappel.
  • Nb Ipv gele peper kan een rode of groene ook. En ipv de spinazie, is iedere sla te gebruiken.
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Winter postelein heeft een bite
volgende recept
Van rode gegrilde paprika maak je een groentesaus

Heb je deze al gezien?

Wilde eendenboutjes stoof je in ganzen vet

Groenten en kip tegelijk in de oven geroosterd

Verse krabpoten en wulken gekookt

Een kruidenvulling voor wijnbladeren en courgette bloemen

Groene asperges gestoomd en een eiersalade

Uientaart maak je met veel ui, prei en...

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • O-negatief, een lunch

  • Nog een dag eten met 0-negatief

  • Een dagje O-negatief eten

  • Wortelsoep, een basis voor je avondeten

Favorieten

  • Broccoli, ui met kruiden gepureerd

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

  • Kidneybonen, chocolade met noten en gember

  • Gele paprika mix als basis voor veel!

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen