Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en kalkoen
    • Vegetarisch
    • Meel en rijst
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Histamine vrij
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en kalkoen
    • Vegetarisch
    • Meel en rijst
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Histamine vrij
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

Histamine vrijSauzen

Van rode gegrilde paprika maak je een groentesaus

Van rode gegrilde paprika maak je een groentesaus die je gebruikt bij je gestoomde groenten. Histamine vrij. Nb Ook lekker als laagje op je cracker, toast of boterham. En door de pasta niet te vergeten!

 

Van rode gegrilde paprika maak je een groentesaus

Print
Personen: 10 Bereiding: 10 minuten

NODIG

  • 1 pot gegrilde rode paprika
  • rode ui
  • grote teen knoflook
  • 2 ansjovis ipv zout
  • platte peterselie (Turkse of Oosterse winkel)
  • groene olijven
  • gedroogde roode paprika
  • stukje gele of rode hete peper
  • olijfolie

DOEN

  • Gebruik een hoge kom voor het pureren met staafmixer, blender of Nutribullet.
  • Spoel de paprika goed af en doe ze in de kom. Doe er bij de teen knoflook, 1/3 bos platte peterselie, wat groene olijven in stukjes gesneden, 2 ansjovis filet, olijfolie en pureer tot een gladde massa. Nb Je kunt er ook nog tijm, oregano bij doen. Proef wat je lekker vind.
  • Voor deze maaltijd zijn bloemkool, broccoli en paprika samen gestoomd. Pasta gekookt en gemengd met een eigen pesto en baby spinazie. Op het bord bestrooid met geitenkaas. Makkelijk en gevarieerd, goed voor een weinig tijd avond.
  • Nog een idee voor je gestoomde groenten? Zie deze dressing bij Tips

 

TIPS

Dressing? Een dressing voor gestoomde groenten

0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Stamppot van zoete aardappel en tuinbonen
volgende recept
Met radijsblad maak je een soep in een handomdraai!

Heb je deze al gezien?

Verse bonen midden in de zomer…..

Kipgehakt, gele paprika saus voor een linzen lasagne

Een veelzijdige kurkuma gember saus

Een lunch met zo min mogelijk smaak?

De verse vijgen met walnoten proef je in...

Boekweit wrap met tapenade, rauwe ham en spinazie

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • Gluten arme oliebollen, een test!

  • Glutenvrije blini’s van amandel/boekweit/kastanje/teff meel

  • Glutenvrije cake met deze melen, noten en zaden

  • Een zomerse avond met een mezze van vis

Favorieten

  • Aspergers risotto met kruiden en zalm

  • Koken op gas kan goedkoper!

  • Artisjok pesto met een linzen lasagne

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven