Gestoofde rode kool met appel en rode paprika. Een warm winters recept die met veel kunt combineren. Wél het lekkerst als je het een hoofdrol geeft. Smakelijk en makkelijk te maken. Nb het restant gepureerd als basis voor borrelhapjes gebruikt.
Gestoofde rode kool met appel en rode paprika
PrintNODIG
- 1/4 rode kool ca. 700 gram
- 1 grote goudrenet
- 1 rode paprika
- 1/2 glas witte balsamico azijn
- 1 teen knoflook
- 1/2 rode peper
- stukje verse gember
DOEN
- Start met de rode kool in reepjes en die vervolgens in kleine stukjes te snijden. Schil de appel, haal het klokhuis eruit weg en snij in stukjes. De paprika snij je ook in kleine stukjes. De knoflook, gember en rode peper snij je zo klein mogelijk.
- Neem een koekenpan en doe er een scheut olijfolie in. Verwarm de olie en doe er de knoflook en rode peper bij. Laat 3 minuten zachtjes stoven, doe er dan de rode kool bij. Schep alles goed door elkaar heen, schenk er dan een half glas witte balsamico azijn erbij, doe de deksel op de pan en laat zachtjes stoven voor 15 minuten. Doe er de appel bij, schep goed door elkaar en laat even stoven. Dan rode paprika erbij, schep weer goed door elkaar heen, deksel weer op de pan en laat nog eens stoven voor 15 minuten. Doe het vuur uit, het stooft nog lekker door. Nb Hoe langer je het laat stoven hoe zachter de rode kool wordt.
- Voor dit bord is eerst een sla op het bord gelegd, dan de rode gestoofde kool, een gebakken lamsburger waarbij spruitjes zijn mee gebakken. Een blaadje verse oregano maakt het af.