Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip, kalkoen en eend
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip, kalkoen en eend
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

Pesto en tapenadeSmaakmakers

Tapenade van rode bietjes

Tapenade van rode bietjes. Bijzonder gezond bijgerecht en zo gemaakt. Lekker bij gegrild vlees. Zet de oven op 120 graden, spoel de bieten af, droog ze af en smeer ze in met olijfolie, aluminiumfolie er om heen en zet op een rooster, voor 1 uur in de oven. Pureer ze met de diverse smaakmakers (kappertjes, ansjovis, kruiden, ui, knoflook ) en klaar ben je.

Tapenade van rode bietjes

Print
Personen: 4 Bereiding: 15 minuten

NODIG

  • 2 gepofte bieten
  • 4 ansjovis
  • 4 grote augurken
  • 2 grote eetlepel kapperjes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • wat balsamico azijn

DOEN

  • De lange manier is om de bietjes te poffen in de oven. De snelle? Blancheer ze kort in kokend zout water.
  • Laat de bietjes afkoelen en snij ze in stukken. Spoel de kappertjes zodat het zure eraf is. Hetzelfde doe je met de augurken en snij deze ook in stukken.
  • Neem een hoge kom en doe alles met de ansjovis er in, schenk er 2 eetlepels olijfolie bij en pureer met een staafmixer of keukenmachine tot een grove tapenade. Proef en schenk er een beetje balsamico azijn bij.

 

0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Zure rabarber wordt zoet door de honing
volgende recept
Bloemkool, broccoli, ui en pastinaak geroosterd in de oven

Heb je deze al gezien?

Geraspte bloemkool is geel van de kurkuma

Wilde spinazie, meiknolletjes en een kruidenmix

Mizuna, een japanse raapsteel, is ook een lekkere...

Koude courgette soep met gekarameliseerde ui

Fattoria La Vialla bestel je online en bezorgd

Een soep of saus of een pesto van...

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • Glutenvrij bladerdeeg van rijst en linzen

  • Chocolade mousse of toch ijs

  • Koude courgette soep met gekarameliseerde ui

  • Wortel wrap uit de oven

Favorieten

  • Blini’s met boekweit, chiazaad, kruiden en kurkuma

  • Broccoli, ui met kruiden gepureerd

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

  • Kidneybonen, chocolade met noten en gember

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.