Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

Pesto en tapenadeSmaakmakers

Tapenade van rode bietjes

Tapenade van rode bietjes. Bijzonder gezond bijgerecht en zo gemaakt. Lekker bij gegrild vlees. Zet de oven op 120 graden, spoel de bieten af, droog ze af en smeer ze in met olijfolie, aluminiumfolie er om heen en zet op een rooster, voor 1 uur in de oven. Pureer ze met de diverse smaakmakers (kappertjes, ansjovis, kruiden, ui, knoflook ) en klaar ben je.

Tapenade van rode bietjes

Print
Personen: 4 Bereiding: 15 minuten

NODIG

  • 2 gepofte bieten
  • 4 ansjovis
  • 4 grote augurken
  • 2 grote eetlepel kapperjes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • wat balsamico azijn

DOEN

  • De lange manier is om de bietjes te poffen in de oven. De snelle? Blancheer ze kort in kokend zout water.
  • Laat de bietjes afkoelen en snij ze in stukken. Spoel de kappertjes zodat het zure eraf is. Hetzelfde doe je met de augurken en snij deze ook in stukken.
  • Neem een hoge kom en doe alles met de ansjovis er in, schenk er 2 eetlepels olijfolie bij en pureer met een staafmixer of keukenmachine tot een grove tapenade. Proef en schenk er een beetje balsamico azijn bij.

 

0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Zure rabarber wordt zoet door de honing
volgende recept
Bloemkool, broccoli, ui en pastinaak geroosterd in de oven

Heb je deze al gezien?

Waterkers in een pannenkoek met pesto

Blad van de radijs als basis van een...

Artisjok pesto met een linzen lasagne

Noten pesto met peterselie, artisjok en specerijen

Ricotta met een pesto, pastinaak en bloemkool verpakt

Pompoenpuree met waterkers op brood

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • O-negatief, een lunch

  • Nog een dag eten met 0-negatief

  • Een dagje O-negatief eten

  • Wortelsoep, een basis voor je avondeten

Favorieten

  • Broccoli, ui met kruiden gepureerd

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

  • Kidneybonen, chocolade met noten en gember

  • Gele paprika mix als basis voor veel!

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen