Vegetarische lekkernijen met feta, mascarpone en veel kruiden. Voor deze maaltijd heb je tijd nodig omdat de saus maken en het vullen van de paprika’s en zeker de courgette bloemen tijd kosten.
Vegetarische lekkernijen met feta, mascarpone en veel kruiden
PrintNODIG
- 6 mini paprika’s
- 2 punt paprika’s
- 10 courgette bloemen
- 2 uitjes
- kruiden naar keuze, basilicum en bosui
- 1 blok feta met 1/2 bakje mascarpone
- 2 verschillende kruidenmixen of pesto’s, 1 op basis van groene kruiden, de ander op basis van zwarte olijven
- 2 teen knoflook
- kikkererwten pasta
- salade
- gepureerde broccoli
DOEN
- Start met het maken van de basis saus. Pureer 1 stuk feta met een half bakje mascarpone, verse basilicum, eetlepel rode gegrilde paprika, bosui en kurkuma met zwarte peper en een scheut olijfolie. De saus mag soepel zijn, niet vloeibaar.
- GEVULDE PAPRIKA Halveer de 2 paprika’s. Schep de helft van de basis saus in een schaal en voeg er 3 eetlepels groene kruidenmix erbij en schep goed door elkaar heen. Verdeel de saus over de 4 paprika helften. Neem een ovenschaal en leg de 4 helften er in. Nb. Smeer de schaal in met een beetje olijfolie. Hierbij leg je ook de 6 mini paprika’s ingesmeerd met olijfolie en met wat zout en peper er over. De schaal gaat voor 20 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.
- GEVULDE COURGETTE BLOEMEN Een klusje dit, haal de gele stampers uit de bloemen. Open ze voorzichtig en knip de stamper eruit. Voor de vulling gebruik je de rest van de saus. Deze maak je verder op smaak met 2 eetlepels kruidenmix met kalamata olijven. Gebruik een smalle theelepel om ieder bloem te vullen, bij deze bloemen, iedere keer 1 theelepel. Gevuld draai de bloembladeren dicht en leg ze in een schaal. Alle 10 gevuld? Maak dan het papje om ze later in te bakken. Dit papje bestaat uit 4 eetlepels boekweitmeel en water met bubbels. Het mag een vloeibaar papje zijn. Deze schep je over de gevulde bloemen heen. Zet de schaal weg in de koelkast totdat de gevulde paprika’s zeker al 10 minuten in de oven staan. Neem een koekenpan met een laagje bak olijfolie en zorg dat de olie heet is, leg de eerste 5 bloemen erin en bak ze om en om in enkele minuten, verdeel deze over de borden, bak dan de 2e helft.
- Als de schaal de oven in gaat, kook je het water om de kikkererwten pasta er in te koken. Met gekookt water is de pasta klaar met 7 minuten. Na 7 minuten is de pasta al dente, giet het water weg, schenk er een mooie olijfolie overheen en wat fijn geknipte kruiden (vers?).
- De broccoli puree maak ik geregeld omdat ik dit veel smaakvoller vind. Geblancheerde broccoli met ui, knoflook en kruiden in een schaal die de laatste 5 minuten even mee opwarmt in de oven, door de glazenschaal op de bodem te zetten.
- Het bord is opgemaakt met 2 soorten sla. Dan de pasta en broccoli pasta. De gefrituurde bloemen op een slablad en als laatste de punt paprika met 2 mini’s in het midden.
TIPS
Een idee voor een zelfgemaakte kruidenmix, pesto? Daslook, peterselie, salie met pijnboompitten