Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

Histamine vrijKrab en schelpdierenVis

Verse krabpoten en wulken gekookt

Verse krabpoten en wulken gekookt is een heerlijke vismaaltijd, die je uitbreid met wat je lekker vind zoals zeewierchips, dolma’s, gepofte tomaat, dille mayonaise en aubergine salade. Veldsla, lamsoor of zeekraal als een salademix passen er goed bij. Beide ‘fruits de mer’ zijn apart gekookt in een stevige visbouillion met zout.

Verse krabpoten en wulken gekookt

Print
Personen: 2 Bereiding: 15 minuten

NODIG

  • 2 krabpoten
  • 4 wulken
  • 2 visbouillonblokjes
  • laurierblaadje

DOEN

  • Zet een pan, waar beide poten in passen, op met water. Kookt het en doe er een visbouillon blokje bij en leg er de schoongeboende krabpoten in. Laat ze zachtjes borrelen voor 30 minuten, haal de pan van het vuur en laat afkoelen. Zet ze met wat vocht weg in een afgesloten bakje in de koelkast.
  • De wulken laat je een dag weken in water met veel zeezout. De volgende dag maak je ’s ochtends een pannetje klaar. Kook het water, ook hier doe je er een boullonblokje bij en wat extra zout. Kook de wulken 20 minuten. Haal ze uit het water en laat ze afkoelen. Te lang laten koken of in het warme water laten liggen, maakt ze taai.  Zijn ze afgekoeld? Doe ze samen in een bakje met zoutwater in de koelkast tot gebruik.
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Puree van lupinebonen met pompoenpitten pasta
volgende recept
Boekweit, vlokken, jam met noten is gezond

Heb je deze al gezien?

Zwarte pasta met een kruidenmix en garnaaltjes

Muffins van ei maak je in een siliconenvorm

Een groene kruiden saus om te dippen bij...

Een koude loempia eet je bij een lunch/brunch

Wilde spinazie, groene kool en bloemkool geroosterd

Kruidige tulband met kappertjes, olijven en ansjovis

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • O-negatief, een lunch

  • Nog een dag eten met 0-negatief

  • Een dagje O-negatief eten

  • Wortelsoep, een basis voor je avondeten

Favorieten

  • Broccoli, ui met kruiden gepureerd

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

  • Kidneybonen, chocolade met noten en gember

  • Gele paprika mix als basis voor veel!

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen