Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en kalkoen
    • Vegetarisch
    • Meel en rijst
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Histamine vrij
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en kalkoen
    • Vegetarisch
    • Meel en rijst
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Histamine vrij
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

FeestGlutenvrijMeel en rijstVegetarischVisWerken met een siliconen vorm

Glutenvrij en hartig én zo gemaakt

Glutenvrij en hartig én zo gemaakt. Boekweitmeel met een eetlepel kwark en een ei zijn de basis voor deze hartige hap. Zonder ansjovis en met kruidenzout vegetarisch, met ansjovis niet. Zo gemaakt!

Glutenvrij en hartig én zo gemaakt

Print
Personen: 6 Bereiding: 30 minuten

NODIG

  • 100gram Boekweit
  • 1 ei
  • eetlepel volle kwark
  • eetlepel kruidenmix/pesto
  • 5 ansjovis in stukjes
  • eetlepel kappertjes schoongespoeld
  • eetlepel zeekraal in stukjes
  • 1 teen knoflook
  • eetlepel gedroogde rode peper met -tijm en -oregano
  • 6 olijven

DOEN

  • Neem een schaal en doe er de 100 gram boekweit in. Breek een ei erboven en schep erbij een eetlepel volle kwark. Roer dit goed door elkaar heen, zodat je een kleverige massa hebt. Als het te droog is, doe er een beetje water bij totdat het goed kleverig is.
  • Doe dan de ansjovis in stukjes, de zeekraal in stukjes, de eetlepel kruidenmix, de eetlepel schoon gespoelde kappertjes, de knoflook in stukjes of geperst, de gedroogde kruiden erbij en roer dit goed door elkaar heen.
  • Verwarm de hetelucht oven voor op 180 graden. Neem een siliconenvorm met 6 vormen en smeer deze in met olijfolie. Verdeel het deeg over de 6 vormen. En steek in ieder een (halve) olijf. Zet de vorm in het midden van de oven en bak in 20 minuten de hartige hapjes gaar. Haal uit de oven en laat de vorm even afkoelen en je hapjes haal je er zo uit.
  • Erg lekker bij een kop soep, of een Mezze lunch of als borrelhap.
  • Nb Wil je meer hapjes maken bv 12? vermedigvuldig de ahoeveelheden simpel met 2.

TIPS

EEn kruidenmix/pesto idee? Zie Dille pesto als de grote smaakmaker van je diner

0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Boerenkool wrap gevuld met zalm, cavolo, kool en bleekselderij
volgende recept
Gehaktbrood van mager wildgehakt Rechtstreex

Heb je deze al gezien?

Groentenquiche waar je restjes in verwerkt!

Boerenkool linzen lasagne met een kruidenmix

Dit kruidenbrood is maak je zo, niets ingewikkelds...

Bloemkool, paprika, ui en zoete aardappel in een...

Glutenvrije cake met deze melen, noten en zaden

Gevulde paprika met zoete aardappel en pastinaak

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • Zo klaar deze mosselen met zeewier chips

  • Een veelzijdige kurkuma gember saus

  • Mayo-sauzen maak je met groenten en kruiden

  • Kruidenmix is een ideale smaakmaker

Favorieten

  • Koken op gas kan goedkoper!

  • Artisjok pesto met een linzen lasagne

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

  • Vele schaaltjes en smaken geven een kleurrijke Mezze 1

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven