Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

GlutenvrijHistamine vrijKruidenmix maak je zelfMeelSnel op tafelVegetarisch

Wilde spinazie door een gele risotto

Wilde spinazie door een gele risotto. Risotto is echt een comfort food, voeding voor als je je niet lekker voelt. En zo klaar te maken!

Wilde spinazie door een gele risotto

Print
Personen: 2 als avondmaaltijd Bereiding: 35 minuten

NODIG

  • 150 gram risotto rijst
  • 1 grote ui
  • 1 teen knoflook
  • 75 gram geraspte (geiten) kaas
  • 300 gram wilde spinazie
  • 2 handen baby spinazie
  • platte peterselie
  • 2 takjes verse oregano
  • een kruidenmix of een groene pesto (daslook pesto van Lebe Gesund) www.lebegesund.de
  • klontje roomboter
  • 1 blokje bouillon van kip of groenten als je de risotto volledig vegetarisch wilt

DOEN

  • Nodig is een stoofpan met een dikke bodem. Eentje waar je met een zacht vuur eronder, rustig de rijst kunt laten garen.
  • Kook water voor een halve liter. Doe het in een schenkkom of kan en los het bouillonblokje er in op.
  • Was de wilde spinazie, laat goed uitlekken en trek van de harde stengel de bladeren af. Scheur ze klein, zodat ze later makkelijk door de risotto kunnen. De baby spinazie is vaak als gewassen.
  • Start met de ui en knoflook te schillen en op te snijden in kleine stukjes. Giet  2 ruime eetlepels in de pan en verwarm dit. Doe er dan de ui en knoflook bij en roer goed door de warme olijfolie heen. Strooi er kurkuma en zwarte peper bij zodat de ui/knoflook mooi geel kleuren.
  • Na 5 minuten doe je de risotto bij het uienmengsel. Roer met een zachte spatel de rijst erdoor totdat de olijfolie is opgenomen. Giet er nu 1/3 van de opgeloste bouillon erbij. Nb. Je kunt ook eerst een glas witte wijn toevoegen ipv de bouillon. Vervolg is het zelfde nl. je roert met de spatel het vocht goed door de risotto ui mengsel hen, blijf dit geregeld doen. Je ziet dat het vocht verdwijnt, wordt opgenomen door de risotto. Doe er dan opnieuw 1/3 van de bouillon bij en roer het goed door de risotto heen. Blijf dit doen. Proef of de rijst al iets zacht wordt. Beetgaar is mijn favoriet.
    Doe er nu 2 eetlepels kruidenmix bij, roer er goed door heen. De peterselie en oregano kun je nu ook bij de risotto voegen. Het klontje boter kan er nu ook bij én de helft van de geraspte kaas. Roer goed alles door elkaar heen.
  • Proef of de risotto gaar is. Dan doe je in delen de wilde spinazie erbij. Roer goed door de risotto heen. Nb het vuur staatnog steeds laag.
  • Meen een diep bord waar je de baby spinazie over verdeeld en eventueel ook wat eikenblad sla. Schep de risotto in de borden en verdeel het restant van de geraspte kaas.

 

0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Mosselen, rode kool en rode linzen spaghetti
volgende recept
Een frittata is een goed gevulde omelet

Heb je deze al gezien?

Mezze? Vier varianten die lekker zijn zo op...

Gevulde paprika met zoete aardappel en pastinaak

Glutenvrij en hartig én zo gemaakt

Hummus gemaakt met een blikje bonen

Bloemkool, broccoli, ui en pastinaak geroosterd in de...

Gluten arme oliebollen, een test!

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • O-negatief, een lunch

  • Nog een dag eten met 0-negatief

  • Een dagje O-negatief eten

  • Wortelsoep, een basis voor je avondeten

Favorieten

  • Broccoli, ui met kruiden gepureerd

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

  • Kidneybonen, chocolade met noten en gember

  • Gele paprika mix als basis voor veel!

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen