Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en kalkoen
    • Vegetarisch
    • Meel en rijst
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Histamine vrij
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en kalkoen
    • Vegetarisch
    • Meel en rijst
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Histamine vrij
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

FeestGlutenvrijMeel en rijst

Kikkererwten meel als basis voor een hapje

Kikkererwten meel als basis voor een hapje. Zo gemaakt deze borrelhap. Maak een stevig beslag, vet een koekenpan in met wat olijfolie, doe er 5 scheppen beslag in de pan met een eetlepel en bak aan beide zijden: paté met een stukje augurk erop en klaar is het!

Kikkererwten meel als basis voor een hapje

Print
Personen: 20 Bereiding: 30 minuten

NODIG

  • 150 gram kikkererwten meel
  • 1 klein ei
  • wat water
  • gedroogde tijm
  • theelepel kurkuma
  • peper

DOEN

  • Gebruik een grote schaal, doe er het meel erin, strooi er de kurkuma bij, wat zwarte peper en een theelepel tijm.
    Breek het ei erbij en roer om. Het wordt een dikke massa. Doe er in delen water bij totdat het deeg dik én een vloeibaar beslag is. Laat even staan.
  • Neem een koekenpan, vet deze in met olijfolie en schep er 5x het beslag met een eetlepel in de koekenpan. Deze kleine pannenkoekjes bak je eerst aan 1 kant, kort aan de andere kant. Besmeer of beleg ze. Hier met een wildzwijn paté en een stukje augurk.
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Kipfilet gevuld met coppa en boerenkool pesto
volgende recept
Gluten arme oliebollen, een test!

Heb je deze al gezien?

Yoghurt-mayo kruidenmix

Quiche met een havermoutbodem

Pannenkoek van druivenpitmeel?

Teff, Eenkoren, Kamut en Emmer volkorenmeel pizza bodem

Ras el Hanout door je pannenkoek?

Een koude loempia eet je bij een lunch/brunch

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • Een zomerse avond met een mezze van vis

  • Puree met geitenkaas, room, peterselie en peper

  • Groene soep met andijvie, radijs blad, spruiten en bloemkool

  • 7 Uiensoep met gekiemde bonen en uitgebakken spekjes

Favorieten

  • Aspergers risotto met kruiden en zalm

  • Koken op gas kan goedkoper!

  • Artisjok pesto met een linzen lasagne

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven