Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

Histamine vrijKaas

Zachte geit in rauwe ham gerold met een groentemix

Zachte geit in rauwe ham gerold met een groentemix. Terwijl de groenten roosteren in de oven, rol je een stuk zachte geit in een plakje rauwe ham. Op een schoteltje zet je ze erbij in de oven voor de laatste 8 minuten.

Zachte geit in rauwe ham gerold met een groentemix

Print
Personen: 2 als bijgerecht Bereiding: 10 minuten

NODIG

  • 4 stukjes zachte geitenkaas
  • 4 plakjes (bio) rauwe ham
  • Groenten om te roosteren: gele paprika, 2 bosui, 1/2 ui, teen knoflook, 1/3 stuk courgette, 1/3 stuk rode peper

DOEN

  • Start met het maken van de groenten schotel. Snij de ui, paprika in stukjes. De bosui in ringetjes. De knoflook en rode peper in fijne stukjes. Doe ze samen in een glazen schaal en hussel ze goed door elkaar.
  • Gebruik wat takjes van verschillende verse kruiden als peterselie, selderij, koriander en tijm. Snij de kruiden fijn en verdeel ze over de schaal, hussel ze goed door de groenten heen.
  • Besprenkel de groenten/kruidenmix met olijfolie en strooi er nog wat zeezout of kruidenzout over.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Zet de schaal er in voor 15 minuten.
  • Neem 4 bolletjes of plakjes zachte geiten kaas. Rol ieder bolletje in een plak rauwe (biologische) ham. Zet de ingerolde kaasjes op een vuurvast bord en zet ze in de oven met de groenten. Dit heeft ca 8 minuten nodig, makkelijk is om dit de laatste 8 minuten van de groenteschaal erbij te doen.

 

 

 

 

TIPS

Tip Je kunt als je het bord hebt opgemaakt ook nog een kurkuma-gembersaus erover druppelen. Een veelzijdige kurkuma gember saus

0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Hollandse erwtensoep net even anders
volgende recept
Lamsribbetjes gemarineerd – histaminevrij

Heb je deze al gezien?

Winter postelein heeft een bite

Deze spareribs marineer en gaar je op 125...

Gestoomde aardappel, groenten met kipgehakt

Van rode gegrilde paprika maak je een groentesaus

Raapstelen stamppot van zoete aardappel en verse kurkuma

Een plak bloemkool met schapenkaas

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • O-negatief, een lunch

  • Nog een dag eten met 0-negatief

  • Een dagje O-negatief eten

  • Wortelsoep, een basis voor je avondeten

Favorieten

  • Broccoli, ui met kruiden gepureerd

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

  • Kidneybonen, chocolade met noten en gember

  • Gele paprika mix als basis voor veel!

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen