Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

Histamine vrijHummus en puree

Zoete aardappel puree met garnaaltjes

Zoete aardappel puree met garnaaltjes. Een puree die je combineert met geroosterde groenten, ’s avonds warm of de volgende dag koud op een haverwafel.

Zoete aardappel puree met garnaaltjes

Print
Personen: 2 als hoofdmaaltijd Bereiding: 20 minuten

NODIG

  • 400 gram zoete aardappel
  • 1 zoete ui
  • 1 bakje hollandse garnaaltjes
  • 1/3 rode peper
  • 1 teen knoflook
  • kurkuma en zwarte peper
  • 1/2 bosje platte peterselie

DOEN

  • Schil de zoete aardappel en snij deze in stukken. Zorg voor een pan met kokend water, voeg er zout bij en de zoete aardappel. Laat het 4 minuten koken- blancheren. Na 2 minuten doe je de fijn gesneden zoete ui erbij, die laat je dus mee blancheren. Giet het kokende water af als de aardappel zacht is, klaar om te pureren of te stampen.
  • Voeg aan de aardappel/ui een scheut olijfolie toe en stamp of pureer. Schep dan de rode peper, knoflook, fijngesneden peterselie door de puree. Strooi er de kurkuma en zwarte peper over. Schep goed door. Op het laatst doe je de garnaaltjes er door.
  • Deze puree is warm als koud te eten. ’s Avonds kort opgewarmd gegeten met geroosterde groenten. De dag erop als lunch op een haverwafel met soep.

 

TIPS

Geroosterde groenten? Zie bv Geroosterde korrels van boekweit en een groentenschotel

0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Boekweit pasta met een lekkere saus
volgende recept
Geblanceerde groenten met saus in een volkoren wrap

Heb je deze al gezien?

Met deze zwarte Camargue rijst een soort van...

Een koude loempia eet je bij een lunch/brunch

Buiten bonen met zachte geitenkaas gepureerd

Deze kruidige gehaktbal gaart in z’n eigen vet

Zoete aardappel puree met ui, kool en gerookte...

Winter postelein heeft een bite

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • O-negatief, een lunch

  • Nog een dag eten met 0-negatief

  • Een dagje O-negatief eten

  • Wortelsoep, een basis voor je avondeten

Favorieten

  • Broccoli, ui met kruiden gepureerd

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

  • Kidneybonen, chocolade met noten en gember

  • Gele paprika mix als basis voor veel!

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen