Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

Histamine vrijWerken met een siliconen vormWild

Zuurkool, zoete aardappel en een worst van eend

Zuurkool, zoete aardappel en een worst van eend. Een snel klaar recept met de zuurkool en de worst, alleen  om de zoete aardappel puree  te maken moet je deze stomen of blancheren. Makkelijk omdat de ovenschotel van te voren klaar kunt maken.

Zuurkool, zoete aardappel en een worst van eend

Print
Personen: 2 of 4 als bijgerecht Bereiding: 40minuten

NODIG

  • 400 gr zuurkool
  • 2 zoete aardappel (verschillend van kleur)
  • 1 appel
  • 200 gr wilde eend worst of filet (Poelier en Natuurslager Rob Rijks)
  • 150 gr geraspte schapenkaas
  • 1 knoflook teen
  • nigella seeds
  • kurkuma en peper
  • wat extra virgine olijfolie

DOEN

  • Schil de zoete aardappels en stoom ze 10 minuten. Maak er puree van dmv van een stamper of staafmixer. Doe er een theelepel kurkuma en fijngesneden knoflook bij.
  • Vet de schotel of grote siliconenvorm in met olijfolie.
  • Verdeel nu de zoete aardappel puree over de bodem.
  • Schil de appel en snij de worst in plakjes, verdeel ze over de puree heen.
  • Haal de zuurkool uit de verpakking en knijp het vocht eruit. Verdeel over de worst en appel.
  • Rasp de kaas en verdeel deze over de zuurkool heen.
  • Strooi er nigella seeds over of (zwarte) sesamzaad
  • Verwarm de Hetelucht oven voor op 180 graden. Zet de schotel in het midden van de oven voor 30 minuten
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Scheermessen, kokkels en een stamppotje oa van zeekraal
volgende recept
Bouillabaisse op z’n Hollands

Heb je deze al gezien?

Een soep of saus of een pesto van...

Quiche met een havermoutbodem

Chocolade koek van spelt- en amandelmeel

Vele uien en prei met kruiden maken deze...

Gehaktbrood van mager wildgehakt Rechtstreex

Nieuwsjaarslunch, borrelhapjes bij een glas Sekt

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • O-negatief, een lunch

  • Nog een dag eten met 0-negatief

  • Een dagje O-negatief eten

  • Wortelsoep, een basis voor je avondeten

Favorieten

  • Broccoli, ui met kruiden gepureerd

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

  • Kidneybonen, chocolade met noten en gember

  • Gele paprika mix als basis voor veel!

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen