Een soep of saus of een pesto van 1 kilo paprika’s. Deze kilo aanbieding inspireerde tot het maken van een grote pan soep, die deels nu in bakjes in de vriezer staat. En opnieuw maakte ik met een kilo 3 bakjes pesto, aangelengd met olijfolie, wijn en ui een mooie saus maken. De paprika met knoflook samen gepoft in de over, ingesmeerd met olijfolie en ingepakt in aluminiumfolie, een basis waar je veel mee kunt maken.
Een soep of saus of een pesto van 1 kilo paprika’s
PrintNODIG
- 1 kilo punt paprika’s van Rechtstreex.nl
- 1 of 2 hele knoflook
- olijfolie
DOEN
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Haal het rooster eruit voor gebruik.
Neen een vel aluminiumfolie zo groot als het rooster en leg de paprika’s en knoflook er op. Smeer alle groenten in met olijfolie en leg er een nieuw vel aluminiumfolie op en vouw de twee vellen samen dicht.
Zet het rooster met de paprika’s midden in de oven en laat ze erin voor 45 minuten.
Na de 45 minuten haal je het rooster eruit, haal het bovenste vel aluminiumfolie van de paprika’s af, dan kunnen ze afkoelen. - Voor de pesto gebruik je een blender. Haal van de paprika’s de steeltjes af en doe ze in de blender. De knoflook tenen druk je uit de knoflook. Verse kruiden als oregano, platte peterselie en knoflook er ook aan toegevoegd. En een 1/3 rode peper fijn gesneden bij of een paar druppels rode peper saus. En standaard kurkuma met zwarte peper. Pureer deze mix tot een mooie gladde massa.
- Voor een saus leng je de pesto aan met olijfolie, wat witte of rode wijn, fijngesneden ui, kruiden en lactose vrije creme fraiche en je hebt een heerlijke kip/kalkoen of vlees saus.
- Voor een soep heb je naast deze paprika’s nodig: bouillonblokjes en andere groenten (prei, ui, meiraapjes, wortel, bleekselderij, zoete aardappel). Nb linzen kun je ook gebruiken.
TIPS
Een soep met puntpaprika’s Soep van 1 kilo paprika’s en een ingedikte saus Een saus Een snelle basis saus voor in de römertopf