Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

BlancherenHistamine vrijRoosteren in de oven

3 bonen schotel met zoete aardappel puree

3 bonen schotel met zoete aardappel puree samen in de oven geroosted en verwarmd op een bord met een salade van rucola, baby spinazie en veldsla. De verse bonen zijn gedopt en gemixt met olijven, verse koriander en bosui. Besprenkeld met olijfolie. De zoete aardappel is 4 minuten geblanceerd en op smaak gebracht met rode peper, roquefort en uitgebakken spekjes.

3 bonen schotel met zoete aardappel puree

Print
Personen: 2 als hoofdmaaltijd Bereiding: 30 minuten

NODIG

  • 150 gram verse tuinbonen
  • 200 gram verse doperwten
  • 50 gram peultjes
  • 1 bosui
  • 1/3 bos koriander
  • 6 olijven
  • 1 teen knoflook
  • kruidenzeezout
  • een olijfolie extra virgine
  • 1 1/2 grote zoete aardappel ca 600 gram
  • 1/2 rode peper
  • 100 gram roquefort
  • 50 gram bio spekjes
  • theelepel Ras el Hanout
  • theelepel lijnzaad
  • eetlepel sesamzaad

DOEN

  • Start met de bonen. Dop de tuinbonen en doperwten. Haal de puntjes van de peultjes. Mix ze in een platte oven schaal. Snij de koriander fijn, de olijven en bosui in ringen. De teen knoflook snij je in fijne stukjes. Mix alles goed door elkaar en sprenkel er een olijfolie over heen en strooi wat kruidenzeezout over.
  • De schotel is klaar om in het midden van de oven op 180 graden voor 15 minuten te roosteren/verwarmen.
  • De zoete aardappel schil je en snij je in grote blokjes.
  • Zet een pan met water op om te koken, als het kookt doe er war zout bij en in het kokende water de zoete aardappel. De aardappel is in ca 4 minuten gaar om te stampen. Ik hou van een bite dus iets harde stukjes ertussen mogen van mij. NB de puree gaat ook de oven nog in!
  • Giet het water af en stamp in de pan de aardappel tot een grove massa. Terwijl de zoete aardappel blancheerd, bak je de spekjes met rode peper uit, snij je de roquefort in stukjes.
  • Neem een hoge schaal en besprenkel de bodem met wat olijfolie, doe er de gestampte zoete aardappel bij en de spekjes met rode peper en roquefort. Schep dit goed door elkaar zodat de kaas smelt en zich goed verdeeld door de puree. Strooi er Ras el Hanout over en een theelepel lijnzaad, schep dit goed door. Maak de puree af met sesamzaad erover.
  • Beide schalen kunnen nu de oven in voor 15 minuten.

 

TIPS

NB de fotocollage maakte ik met de foto van de bonen en daar in te verdraaien en te verplaatsen. Opvallend vind ik hoe de blaadjes koriander herkenbaar fragiel terug te zien zijn.

0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Zelf gemaakt kuiden mayonaise, de mix bedoel ik!
volgende recept
Geroosterd zoete aardappel, paprika, ui met rode peper

Heb je deze al gezien?

Mizithra zachte kaas met veel kruiden in bladerdeeg

Deze spareribs marineer en gaar je op 125...

Gozleme, avocado puree met groenten geroosterd

Gehaktbrood van mager wildgehakt Rechtstreex

De zaterdagavond pizza met hollandse garnaaltjes

200 gram groenten bij je avondeten

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • O-negatief, een lunch

  • Nog een dag eten met 0-negatief

  • Een dagje O-negatief eten

  • Wortelsoep, een basis voor je avondeten

Favorieten

  • Broccoli, ui met kruiden gepureerd

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

  • Kidneybonen, chocolade met noten en gember

  • Gele paprika mix als basis voor veel!

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen