Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

FruitHistamine vrij

Appelmoes zelf gemaakt is zo veel gezonder

Appelmoes zelf gemaakt is zo veel gezonder. Hollands met een exotisch tintje door de gember en spaanse peper. Pittig van smaak en erg lekker bij een venkelworstje, geroosterde roseval aardappel met rozemarijn. Appelmoes is altijd lekker koud als warm.

Appelmoes zelf gemaakt is zo veel gezonder

Print
Personen: 2 Bereiding: 20 minuten

NODIG

  • 1 kilo stoofappels appels
  • 2 rode ui
  • verse gember of uit een potje
  • witte wijn azijn, wijn, edikt of een beetje honing kan ook
  • 1/2 Spaanse peper
  • 1 teen knoflook

DOEN

  • Haal het klokhuis eruit, snij ze in stukjes.
  • Snij een stuk of 2 bolletjes gember fijn.
  • Snij de ui fijn.
  • Start met een scheut olijfolie, doe er de fijngesneden rode peper en gember, knoflook bij en bak deze even aan.
  • Voeg er dan de ui bij en laat deze even zacht meebakken.
  • Dan de appels en roer deze goed om met het ui mengsel. Leg een deksel op de (koeken-)pan en laat het stoven voor 10 minuten totdat de appel zacht  begint te worden. Schenk er een scheutje witte wijn azijn er bij, roer om en druk de appel fijn zodat je een grove appelmoes krijgt.
  • Dien direkt op of laat afkoelen voor later gebruik.
  • Geroosterde roseval aardappeltjes? Bak ze aan, gesneden in stukken, in olijfolie. Strooi er kruidenzout en fijn gesneden rozemarijn over. Deksel op de pan en ca. 20 minuten in de oven roosteren. Haal de pan even uit de oven en prik in de aardappels of ze gaar zijn, anders terug de oven in,  zonder deksel.
  • Tip. Doe je er kurkuma en peper bij, dan krijgt je moes een mooie gele kleur! Geen zin in gember? Zonder smaakt de moes ook heerlijk!
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Dit kruidenbrood is maak je zo, niets ingewikkelds aan!
volgende recept
10x lekkers van chocolade, noten, zaden en havervlokken

Heb je deze al gezien?

Zoete aardappel met oa rode en groene kool

Adukibonen met spekjes, bleekselderij, kruiden en ei

Kipfilet gevuld met coppa en boerenkool pesto

Bloemkool, rode ui en olijven over een boekweitpasta

Gevulde volkoren wraps maak je zo en zijn...

Pittige 4 uien pesto, puur en als een...

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • O-negatief, een lunch

  • Nog een dag eten met 0-negatief

  • Een dagje O-negatief eten

  • Wortelsoep, een basis voor je avondeten

Favorieten

  • Broccoli, ui met kruiden gepureerd

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

  • Kidneybonen, chocolade met noten en gember

  • Gele paprika mix als basis voor veel!

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen