Blini’s met boekweit, chiazaad, kruiden en kurkuma. Mijn favoriet bij de warme lunch. Gestoomde groenten in een groene olijven dressing met 2 blini’s en een gegrilde kippenpoot. Deze laatste wél zonder z’n krokante velletje.
Blini’s met boekweit, chiazaad, kruiden en kurkuma
PrintNODIG
- 150 gram boekweit
- 50 gram chiazaad meel
- 1 ei
- 1 hoog glas water
- eetlepel gedroogde bieslook
- theelepel rozemarijn
- theelepel kurkuma
- wat zwarte peper
DOEN
- Dit super handige pannetje (Amazon) waar je zonder vet je blini’s in bakt.
Start met alle droge ingredienten bij elkaar en hussel ze goed door elkaar heen. Breek dan 1 ei erboven en giet een half hoog glas bij het ei. Kluts nu een ei met water door het droge meel mix heen. Wordt dit beslag te stevig, doe er water bij. Het resultaat is een best stevig beslag, wat ‘breekt’ ipv dat je het soepel van een opscheplepel af giet. Dit komt door het chiazaad, een natuurlijke versteviger als dit in contact met vocht komt. - Deze hoeveelheid is voldoende voor 6 à 8 stuks. Verwarm het pannetje goed heet (stand 9 inductie) en schep in iedere vorm 1/3 van een kleine opscheplepel. Ook al is de bovenkant niet gaar, je schept de blini na 2 minuten om. Deze kant heeft ook 2 minuten nodig. Leg ze op een bord eventueel met wat papier er onder. En maak de volgende 4. Afhankelijk van hoe dik je ze maakt heb je er 6 of 8.
- Tip. Ik bewaar de blini’s tussen het papier in een bakje in de koelkast. De volgende dag warm ik ze op door ze op de deksel van het stoomapparaat te leggen. Of in de oven als ik deze gebruik.
- Nb. De groenten zijn gestoomd. En op smaak gebracht met een eetlepel groene tapanade en wat olijfolie. De kippen poten zijn 30 minuten gegrild in de oven op 180 graden. Een combi stand van grill én hetelucht.