Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en kalkoen
    • Vegetarisch
    • Meel en rijst
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Histamine vrij
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en kalkoen
    • Vegetarisch
    • Meel en rijst
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Histamine vrij
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

Histamine vrijKrab en schelpdierenStomen in een (pasta) panVis

Krabpoten met zoete aardappelpuree

Krabpoten met zoete aardappelpuree. Op de markt en bij een visman koop je deze krabpoten, vers en ongekookt. Ze klaarmaken is makkelijk, alles wat je nodig hebt in kokend water met zout en peper. De puree is een geweldige combi van zoet (de aardappel) en zout (de zeekraal) en is gestoomd in 10 min klaar. De Krabpoten kook je in 20 min.

Krabpoten met zoete aardappelpuree

Print
Personen: 2 Bereiding: 20 minuten

NODIG

  • 1 kilo krabpoten
  • 2 grote zoete aardappel
  • 1 bakje zeekraal of los 200 gram
  • 1 zoete ui
  • 1 teen knoflook
  • eetlepel zeezout en wat peper

DOEN

  • Begin met de Krabpoten. Spoel ze af in koud water. Zet een pan met voldoende water op, tot het kookt. en doe er de eetlepel zeezout bij en verse peper. Bij het kokende water voeg je de kilo Krabpoten. Breng het water weer aan de kook en laat de poten voor 20 min koken. Giet het water af, spoel ze na met koud water. Je kunt ze nu bewaren op ijs of in koud water met wat zout in de koelkast.
  • Neem een pastapan met inzet en doe hier in de geschilde zoete aardappel in stukken, en de ui en een deel van de zeekraal in stukjes gesneden.In de pan een laagje water, ca 2 cm en breng die aan de kook. Kookt het water zet dan de inzet erin en de deksel erop. Laat de groenten voor 10 min stomen.Doe de inhoud over in een schaal, prak de aardappel grof en schep de rest van de fijngesneden zeekraal er door. De knoflook fijn gesneden ook.
  • Ik had bedacht dat een mayosausje met zeewier (gedroogd en uit een potje) er lekker bij zou zijn. En die hebben we niet gebruikt tijdens het eten van de krab.
  • De gekookte krabpoten kun je breken met een speciale krabkraker. Een deegroller is ook uiterst effectief om de schalen te breken, misschien minder presentabel, wel makkelijker! Doe er eventueel een handdoek om, zo voorkom je dat de schalen alle kanten op schieten.

 

 

0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Couscous van kamut volkoren met groene kool
volgende recept
IJs met rode biet, granaatappel pitjes en nootjes

Heb je deze al gezien?

Van rode gegrilde paprika maak je een groentesaus

Uientaart maak je met veel ui, prei en...

Kip gehakt gekruid met mosterd en mosterdblad

Mosselen, rode kool en rode linzen spaghetti

Vele schaaltjes en smaken geven een kleurrijke Mezze...

Deze omelet verwerkt je groenten restjes

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • Een snelle basis saus voor in de römertopf

  • Groene asperges geroosterd met zeewier crème

  • Groene asperges gestoomd en een eiersalade

  • Aspergers risotto met kruiden en zalm

Favorieten

  • Aspergers risotto met kruiden en zalm

  • Koken op gas kan goedkoper!

  • Artisjok pesto met een linzen lasagne

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven