Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip, kalkoen en eend
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip, kalkoen en eend
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

Eten met O-negatiefFavorietMeelTipsVegetarisch

Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite. Een tip! Wil je groenten bakken voor een zomerse salade? Meng dan boekweit meel met een bubbel water tot een soepel beslag. Snij je groenten in ringen, blokjes. of zoals bij courgette bloemen heel. Verwam olijfolie en bak ze in 10 minuten knapperig.

Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

Print
Personen: 4 als bijgerecht Bereiding: 20 minuten

NODIG

  • boekweitmeel, afhankelijk van de hoeveelheid die je wilt bakken
  • bubbel water als spa rood
  • eventueel gedroogde kruiden en of specerijen

DOEN

  • Neem een schaal en doe er 100 gram boekweitmeel in. Schenk er een half glas bubbel water bij en kluts het tot een soepel beslag. Is het te dik, dan doe je er nog wat bubbel water bij. Te dun? Wat boekweit meel erbij.
  • Rol je groenten door het beslag. Verwarm in een koekenpan een laagje olijfolie en bak de groenten, steeds omdraaiend zodat iedere kant mooi gebakken is.
  • Je kunt er ook kruiden en specerijen aan toevoegen.
  • Groenten die zich goed lenen om te bakken zijn bloemkool, broccoli, ui, courgette, pastinaak, zoete aardappel.

 

0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Kidneybonen, chocolade met noten en gember
volgende recept
Zoete aardappel puree met witvis filet uit de oven

Heb je deze al gezien?

Eten met 0-negatief

Je kipburger op smaak? Kruiden met specerijen!

Koolraap lasagne met boerenkool, spinazie, sjalot

Pastinaak, ui en paprika rooster je in de...

Bladerdeeg met verse kruiden als basis

Pompoenpitten pasta voor op brood, in je pesto...

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • Glutenvrij bladerdeeg van rijst en linzen

  • Chocolade mousse of toch ijs

  • Koude courgette soep met gekarameliseerde ui

  • Wortel wrap uit de oven

Favorieten

  • Blini’s met boekweit, chiazaad, kruiden en kurkuma

  • Broccoli, ui met kruiden gepureerd

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

  • Kidneybonen, chocolade met noten en gember

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.