Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

GroentenKruidenmix maak je zelf

Boerenkool, winterpostelein zijn de basis van deze kruidenmix

Boerenkool, winterpostelein zijn de basis van deze kruidenmix. Een kruidenmix staat standaard in mijn koelkast omdat ik er zoveel mee kan doen!  Van een boterham besmeren, er een dressing van maken over geroosterde groenten, bij vis of er een mayo van maken. Gezond en veelzijdig en je kunt zoveel meer gebruiken dan kruiden alleen. Boerenkool dus!

Boerenkool, winterpostelein zijn de basis van deze kruidenmix

Print
Personen: 10 Bereiding: 20 minuten

NODIG

  • hand schoon gemaakte boerenkool
  • handje winterpostelein
  • 3 groene olijven
  • eetlepel kappertjes
  • handje noternmix (walnoot, cashew en papranoot)
  • takje verse salie
  • 2 takjes verse oregano
  • 2 tenen knoflook
  • 1/3 rode peper
  • olijfolie

DOEN

  • Start met de boerenkool. Haal de bladeren van de kool af en spoel ze schoon. De salie snij je in stukjes, deblaadjes van  oregano rits je van de stengel.
  • De noten snij je in stukjes, zo verwerken ze makkelijker. De knoflook en rode peper snij je ook in stukjes.
  • Neen een hoge kom en doe er de boerenkool in, dan de winter postelein, de kruiden, de knoflook en rode peper, de noten, de kappertjes en olijven. Schenk er minstens 3 eetlepes olijfolie bij en pureer tot een gladde massa. Is het te droog doe er dan nog olijfolie bij. Proef! Deze is zoutloos. Je kunt er altijd nog een kruidenzout aan toevoegen.
  • Ideen voor een toepassing van een kruidenmix? Zie hier onder.

 

TIPS

Boterham?Rode kool soep met een geroosterde boterham en een kruidenmix Dressing? Een kruidenmix als dressing voor rauwe/gestoomde groenten Vis? Zwarte pasta met een kruidenmix en garnaaltjes

0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Rode kool soep met een geroosterde boterham en een kruidenmix
volgende recept
Boerenkool linzen lasagne met een kruidenmix

Heb je deze al gezien?

Boerenkool wrap gevuld met zalm, cavolo, kool en...

Dille pesto als de grote smaakmaker van je...

Bloemkool met mosterd soep

Nog een dag eten met 0-negatief

Zeewolf en rode zeebaars met geroosterde groenten

Bonen met groenten maakt deze maaltijdsoep

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • O-negatief, een lunch

  • Nog een dag eten met 0-negatief

  • Een dagje O-negatief eten

  • Wortelsoep, een basis voor je avondeten

Favorieten

  • Broccoli, ui met kruiden gepureerd

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

  • Kidneybonen, chocolade met noten en gember

  • Gele paprika mix als basis voor veel!

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen