Met verse walnoten een kruidenmix. Het seizoen nu van de verse walnoten. Deze kruidenmix is gebruikt door de risotto en boekweit pasta. Platte peterselie, knoflook, kurkuma, zwarte peper en wat zeezout.
Met verse walnoten een kruidenmix
PrintNODIG
- 200 gram verse walnoten
- 1/2 bosje platte peterselie
- knoflook
- theelepel kurkuma met zwarte peper
- 1/2 theelepel zeezout
- min. 3 eetlepels goede olijfolie
DOEN
- Start met het open breken van de walnoot, een scherp mes, een notenkraker of zo’n speciaal platte breker helpen. Haal de noten eruit en doe ze in een hoge kom. Was de peterselie en snij deze in stukken. Doe deze in de kom erbij. De knoflook pel je en snij je in grote stukken. Doe ook in de kom. Nu de 1/2 theelepel zeezout en theelepel kurkuma met zwarte peper. 3 eetlepels olijfolie en pureer het geheel tot een grove én smeuïge geheel. Is het te droog, doe er dan gewoon een scheut olijfolie bij.
- De risotto maak je met een bouillonblokje, kruiden of groenten, ui, wat witte wijn en risotto rijst. Kook een ruime halve liter water waar je een bouillon blokje in op lost bv. in een kom. Neem een grote gietijzeren pan en giet er een flinke scheut olijfolie. Start met de knoflook en ui deze zachtjes te smoren. Na 10 minuten doe je er de rijst bij. Schep deze goed door het ui heen tot de rijst de olie opneemt, dan na enige minuten schenk je er een deel van de bouillon bij. Roer dit goed door de rijst/ui heen. En blijf rustig roeren zodat het vocht wordt opgenomen door de rijst. Doe er dan opnieuw een scheut bouillon bij. Roer dit rustig er door heen. Doe nu de groenten en wat extra kruiden (salie, oregano, tijm) erbij. Roer het goed door de risotto heen. Schenk er opnieuw bouillon bij en blijf roeren. Proef een risotto of deze gaar is. Een beetje bite is wel zo lekker. Doe er eventueel nog wat bouillon bij als de risotto nog niet gaar is. Strooi er kurkuma met zwarte peper bij. Roer dit goed door, de rijst kleur geel! Pak nu de kruidenmix en voeg er minimaal 2 eetlepels aan toe. Roer goed door. Strooi er geraspte kaas erover, eet smakelijk. NB Roeren is het aller belangrijkste voor een risotto!