Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en kalkoen
    • Vegetarisch
    • Meel en rijst
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Histamine vrij
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en kalkoen
    • Vegetarisch
    • Meel en rijst
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Histamine vrij
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

GlutenvrijHistamine vrijKruidenmix maak je zelfNoten en zaden

Met verse walnoten een kruidenmix

Met verse walnoten een kruidenmix. Het seizoen nu van de verse walnoten. Deze kruidenmix is gebruikt door de risotto en boekweit pasta. Platte peterselie, knoflook, kurkuma, zwarte peper en wat zeezout.

Met verse walnoten een kruidenmix

Print
Personen: 5 als bijgerecht Bereiding: 25 minuten

NODIG

  • 200 gram verse walnoten
  • 1/2 bosje platte peterselie
  • knoflook
  • theelepel kurkuma met zwarte peper
  • 1/2 theelepel zeezout
  • min. 3 eetlepels goede olijfolie

DOEN

  • Start met het open breken van de walnoot, een scherp mes, een notenkraker of zo’n speciaal platte breker helpen. Haal de noten eruit en doe ze in een hoge kom. Was de peterselie en snij deze in stukken. Doe deze in de kom erbij. De knoflook pel je en snij je in grote stukken. Doe ook in de kom. Nu de 1/2 theelepel zeezout en theelepel kurkuma met zwarte peper. 3 eetlepels olijfolie en pureer het geheel tot een grove én smeuïge geheel. Is het te droog, doe er dan gewoon een scheut olijfolie bij.
  • De risotto maak je met een bouillonblokje, kruiden of groenten, ui, wat witte wijn en risotto rijst.  Kook een ruime halve liter water waar je een bouillon blokje in op lost bv. in een kom. Neem een grote gietijzeren pan en giet er een flinke scheut olijfolie. Start met de knoflook en ui deze zachtjes te smoren. Na 10 minuten doe je er de rijst bij. Schep deze goed door het ui heen tot  de rijst de olie opneemt, dan na enige minuten schenk je er een deel van de bouillon bij. Roer dit goed door de rijst/ui heen. En blijf rustig roeren zodat het vocht wordt opgenomen door de rijst. Doe er dan opnieuw een scheut bouillon bij. Roer dit rustig er door heen. Doe nu de groenten en wat extra kruiden (salie, oregano, tijm) erbij. Roer het goed door de risotto heen. Schenk er opnieuw bouillon bij en blijf roeren. Proef een risotto of deze gaar is. Een beetje bite is wel zo lekker. Doe er eventueel nog wat bouillon bij als de risotto nog niet gaar is. Strooi er kurkuma met zwarte peper bij. Roer dit goed door, de rijst kleur geel! Pak nu de kruidenmix en voeg er minimaal 2 eetlepels aan toe. Roer goed door.  Strooi er geraspte kaas erover, eet smakelijk. NB Roeren is het aller belangrijkste voor een risotto!
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Bonen gestoofd in witte wijn azijn en meer
volgende recept
Gestoofde zwarte linzen met feta

Heb je deze al gezien?

Wilde spinazie door een gele risotto

Daslook pesto vers gemaakt in mei

Zo klaar deze mosselen met zeewier chips

Flowersprouts en sperziebonen met witte zoete ui samen

Geraspte bloemkool is geel van de kurkuma

Dit broodje maak je met boekweit, haver en...

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • Zo klaar deze mosselen met zeewier chips

  • Een veelzijdige kurkuma gember saus

  • Mayo-sauzen maak je met groenten en kruiden

  • Kruidenmix is een ideale smaakmaker

Favorieten

  • Koken op gas kan goedkoper!

  • Artisjok pesto met een linzen lasagne

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

  • Vele schaaltjes en smaken geven een kleurrijke Mezze 1

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven