Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergie?
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergie?
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

GlutenvrijHistamine vrijKruidenmix maak je zelfNoten en zaden

Met verse walnoten een kruidenmix

Met verse walnoten een kruidenmix. Het seizoen nu van de verse walnoten. Deze kruidenmix is gebruikt door de risotto en boekweit pasta. Platte peterselie, knoflook, kurkuma, zwarte peper en wat zeezout.

Met verse walnoten een kruidenmix

Print
Personen: 5 als bijgerecht Bereiding: 25 minuten

NODIG

  • 200 gram verse walnoten
  • 1/2 bosje platte peterselie
  • knoflook
  • theelepel kurkuma met zwarte peper
  • 1/2 theelepel zeezout
  • min. 3 eetlepels goede olijfolie

DOEN

  • Start met het open breken van de walnoot, een scherp mes, een notenkraker of zo’n speciaal platte breker helpen. Haal de noten eruit en doe ze in een hoge kom. Was de peterselie en snij deze in stukken. Doe deze in de kom erbij. De knoflook pel je en snij je in grote stukken. Doe ook in de kom. Nu de 1/2 theelepel zeezout en theelepel kurkuma met zwarte peper. 3 eetlepels olijfolie en pureer het geheel tot een grove én smeuïge geheel. Is het te droog, doe er dan gewoon een scheut olijfolie bij.
  • De risotto maak je met een bouillonblokje, kruiden of groenten, ui, wat witte wijn en risotto rijst.  Kook een ruime halve liter water waar je een bouillon blokje in op lost bv. in een kom. Neem een grote gietijzeren pan en giet er een flinke scheut olijfolie. Start met de knoflook en ui deze zachtjes te smoren. Na 10 minuten doe je er de rijst bij. Schep deze goed door het ui heen tot  de rijst de olie opneemt, dan na enige minuten schenk je er een deel van de bouillon bij. Roer dit goed door de rijst/ui heen. En blijf rustig roeren zodat het vocht wordt opgenomen door de rijst. Doe er dan opnieuw een scheut bouillon bij. Roer dit rustig er door heen. Doe nu de groenten en wat extra kruiden (salie, oregano, tijm) erbij. Roer het goed door de risotto heen. Schenk er opnieuw bouillon bij en blijf roeren. Proef een risotto of deze gaar is. Een beetje bite is wel zo lekker. Doe er eventueel nog wat bouillon bij als de risotto nog niet gaar is. Strooi er kurkuma met zwarte peper bij. Roer dit goed door, de rijst kleur geel! Pak nu de kruidenmix en voeg er minimaal 2 eetlepels aan toe. Roer goed door.  Strooi er geraspte kaas erover, eet smakelijk. NB Roeren is het aller belangrijkste voor een risotto!
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Bonen gestoofd in witte wijn azijn en meer
volgende recept
Gestoofde zwarte linzen met feta

Heb je deze al gezien?

Zo klaar deze mosselen met zeewier chips

Waterkers in een pannenkoek met pesto

Een kruidige pastinaak puree

Hartige taart van boekweit, zachte geitenkaas en artisjok

Een veelzijdige kurkuma gember saus

De snelklaar winter erwtensoep

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • Broccoli, ui met kruiden gepureerd

  • Een haan van Nicole en Lionel

  • Groene kool met broccoli gepureerd in een linzen lasagne schotel

  • Groenten met kruiden gepureerd voor op brood?

Favorieten

  • Broccoli, ui met kruiden gepureerd

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

  • Kidneybonen, chocolade met noten en gember

  • Gele paprika mix als basis voor veel!

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen