Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

Bonen en linzenKip en meer gevogelteStomen in een (pasta) pan

Bonen gestoomd met een kruidenmix dressing

Bonen gestoomd met een kruidenmix dressing is een makkelijke maaltijd. De kruidenmix maak je zelf, doe er olijven en verse waterkers bij, schep dit door de gestoomde groenten. Een kipburger maakt je avondmaaltijd af.

Bonen gestoomd met een kruidenmix dressing

Print
Personen: 2 als hoofdmaaltijd Bereiding: 30 minuten

NODIG

  • Voor 2 personen:
  • 400 gram groenten geschild en gedopt: tuin-, borlottibonen, prei en zoete ui
  • 200 gram kipgehakt
  • waterkers (rucola, babyspinazie of postelein)
  • olijven
  • 3 eetlepels kruidenmix (pesto)

DOEN

  • Start met het doppen van beide bonen. Snij de prei op in dunne ringen. De zoete ui pel je en snij je op in fijne stukken. Leg alles in het deel van de pan met het rooster. Stoom je in een pasta? Dat is de inzet. Kook water zodat er 2 cm laagje in de pasta zit, de inzet erop en stomen voor ca 10/15 minuten. Gebruik je een stoompan, volg de instructie. Stoom je groenten gaar.
  • Maak van te voren je kip hamburgers. Gebruik hiervoor kipgehakt. Kruid het met alleen peper en kruidenzout of voeg er curcuma poeder en tijm aan toe. Hoe meer kruiden en specerijen hoe meer smaak. Maak met natte handen 2 platte burgers. Je bakt ze, terwijl je groenten stomen, in 20 minuten in een olijfolie of boter.
  • Neem een grote schaal en doe er 3 eetlepels kruidenmix in, wat olijven en olijfolie. Schep de gestoomde groenten in de schaal en schep alles goed door elkaar zodat de groenten een mooi groen laagje hebben. Op het laatst doe je er de waterkers door.
  • Schep de groenten op een bord en leg de kipburger erop in het midden.

 

 

 

TIPS

Een kruidenmix? Nb laat hier de mayo en yochurt achterwege. De lekkerste kruidige mayo maak je zo Kipburger? Je kipburger op smaak? Kruiden met specerijen!

0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Zomerse geroosterde groenten en Halloumi
volgende recept
Je kipburger op smaak? Kruiden met specerijen!

Heb je deze al gezien?

Gebakken kippenlevertjes met mungbonen

Rollade van een kipfilet vul jezelf

Groene asperges gestoomd en een eiersalade

Snijbiet met linzen soep

Groenten met kruiden gepureerd voor op brood?

Glutenvrije lasagna smeer je goed in!

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • O-negatief, een lunch

  • Nog een dag eten met 0-negatief

  • Een dagje O-negatief eten

  • Wortelsoep, een basis voor je avondeten

Favorieten

  • Broccoli, ui met kruiden gepureerd

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

  • Kidneybonen, chocolade met noten en gember

  • Gele paprika mix als basis voor veel!

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen