Bottarga is viskuit en maakt deze smaakmaker. Combineer deze viskuit met een aardappel, het is een variant op taramasalata. Deze is stevig om in plakjes te snijden bij een zoete aardappel puree met kokkels, een lunch gerecht.
Bottarga is viskuit en maakt deze smaakmaker
PrintNODIG
- 15 gram bottarga
- 2 kruimige kleine aardappels
- eetlepel slagroom (lactose vrij)
- eetlepel citroen
- eetlepel olijfolie
DOEN
- Start met het raspen van de bottarga. Blancheer ondertussen de 2 geschilde aardappelen.
- Pureer de aardappelen met de eetlepel slagroom en olijfolie, je krijgt een stevige mix. Hierdoor roer je de geraspte bottarga.
- Maak er een rol van met gebruik van huishoudfolie, rol om tot het een gelijke rol is. Leg weg in de vriezer om op te stijven.
- Haal voor gebruik 1 uur van te voren uit de vriezer. Deze rol is te zacht geworden omdat ik het te lang op kamer temperature liet liggen. Dus geen mooi plakje!