Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

FeestSoepVis

Bouillabaise, hoe maak je een basis?

Bouillabaise, hoe maak je een basis? Wil je zelf een vissoep a la Francaise maken?  Koop een kilo ongekookte garnalen en haal de schil van de garnaaltjes af. In een soeppan bak je de schillen met ui, kruiden, kurkuma en peper in de boter met olijfolie. Je drukt de schillen goed aan en zo laten ze hun kleur los. Je krijgt een oranje basis.

Bouillabaise, hoe maak je een basis?

Print
Personen: 4 Bereiding: 60 minuten

NODIG

  • 1 kilo ongekookte garnalen
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • kurkuma
  • zwarte peper
  • 1/3 verse spaanse peper of 1 theelepel gedroogd
  • 50 gram boter
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 glas witte wijn
  • 2 glazen water

DOEN

  • Spoel de garnalen af en pel de schaal van de garnaal af. Hoe je dat het makkelijkst doet? Breek achter de kop de schaal en je trekt aan de staart de schil los. Zowel de kop als je schaal heb je nodig voor de basis.
  • Het vlees van de garnaal hou je apart in een schaal.
  • Alle garnalen gepeld? Neem een pan en verwarm er in, de boter met olijfolie met de knoflook, kurkuma en zwarte- en rode peper. Laat het even zachtjes warm worden. Doe er de in stukken gesneden ui bij en bak die even mee.
  • Doe nu alle schalen en kopjes er bij in deze mix van boter/olijfolie en kruiden. Zet het vuur hoger en bak de kopjes en schillen goed, druk ze met een pollepel fijn. Zo ongeveer 30 minuten. Zo krijg je smaak voor je basis. Blus af met witte wijn en 2 koppen water.
  • Schenk de inhoud van de pan door een vergiet over in een soeppan, druk de inhoud in het vergiet goed door want er zit nog smaak en vocht in. Zo heb je een mooie basis voor een soep.
  • Voor een soep voeg je aan deze basis oa een blik gepelde tomaten, venkel, prei, ui in stukjes en de garnalen. Dit alles laat je zachtjes stoven in het vocht. Variaties? Verse zalm of kabeljauw laat je mee stoven. Vergeet de verse selderij of dille niet. NM Proef je soep en voeg toe wat je nodig vind.

 

 

0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Bieten met peen geroosterd in de oven
volgende recept
Kalkoenfilet in een mosterd creme saus

Heb je deze al gezien?

Bonen met een creme van tonijn

Een heerlijke saus bij konijn in een römertopf

Mungbonen en meer groenten soep

Rode kool soep met een geroosterde boterham en...

Zoete aardappel puree met witvis filet uit de...

Feesthapjes uit een siliconenvorm

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • O-negatief, een lunch

  • Nog een dag eten met 0-negatief

  • Een dagje O-negatief eten

  • Wortelsoep, een basis voor je avondeten

Favorieten

  • Broccoli, ui met kruiden gepureerd

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

  • Kidneybonen, chocolade met noten en gember

  • Gele paprika mix als basis voor veel!

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen