Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

Histamine vrijSoepVis

Bouillabaisse op z’n Hollands

Bouillabaisse op z’n Hollands is een maaltijd vissoep. De basis van dit recept bestaat uit veel groenten zoals venkel, prei, ui, courgette, paprika en een bio visbouillon blokjes. Kruiden als kurkuma, spaanse peper en lamsoor die een mooie zilte smaak toevoegd. De vis gebruikt in deze soep is zalm, kabeljauw, rode poon. Strooi over de soep op je bord, gedroogd zeewier en geef er een stuk stokbrood met rouille en geraspte kaas erbij.

Bouillabaisse op z'n Hollands

Print
Personen: 4 Bereiding: 40 minuten

NODIG

  • 350gr diverse stukken visfilet of 1 vismoot
  • 1 venkel
  • 1 zoete aardappel
  • 4 (bos)peen
  • 1 courgette
  • 1 pastinaak
  • 100gr lamsoor
  • verse kurkuma en zwarte peper
  • 2 teen knoflook
  • 1/3 rode spaanse peper
  • 2 ui
  • eventueel aioli en geraspte kaas

DOEN

  • Begin met al je groenten in kleine stukjes te snijden
  • Kook ondertussen 2 liter water.
  • Neem een hoge soeppan en doe er 2 flinke eetlepels olijfolie in en verwam dit.
  • Doe er nu de knoflook, spaanse en zwarte peper en kurkuma bij en laat zachtjes bakken.
  • Voer dan de fijngesneden ui erbij, roer goed om zodat de ui een mooie gele kurkuma kleur krijgt. En laat voor 10 minuten zachtjes bakken.
  • Doe er nu al je andere groenten erbij en roer goed door.
  • Schenk de 2 liter warm water erbij, de 2 visbouillonblokjes, takje verse rozemarijn en ander kruiden. Roer alles goed om en laat zachtjes voor 20 minuten koken. De basis is nu klaar. Draai het vuur uit.
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Zuurkool, zoete aardappel en een worst van eend
volgende recept
Hartige taart van boekweit, zachte geitenkaas en artisjok

Heb je deze al gezien?

Van erwtenmeel tot een plat broodje, 9 stuks

Kipfilet gevuld met coppa en boerenkool pesto

Koriander yoghurt saus bij een ei muffin

Dille mayonaise is lekker bij schelpdieren

Een groentensoep met een blikje zalm, hoe makkelijk!

Pompoen, tomaat met spaanse peper soep

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • O-negatief, een lunch

  • Nog een dag eten met 0-negatief

  • Een dagje O-negatief eten

  • Wortelsoep, een basis voor je avondeten

Favorieten

  • Broccoli, ui met kruiden gepureerd

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

  • Kidneybonen, chocolade met noten en gember

  • Gele paprika mix als basis voor veel!

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen