Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en kalkoen
    • Vegetarisch
    • Meel en rijst
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Histamine vrij
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en kalkoen
    • Vegetarisch
    • Meel en rijst
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Histamine vrij
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

Histamine vrijKruidenmix maak je zelfPesto en tapenadeVegetarisch

Groene omelet met groenten

Groene omelet met groenten maak je door er een zelf gemaakte pesto door het eimengsel heen te roeren. Bak eerst de groenten, dan het eimengsel erover. Een groenten mix erbij en klaar is je avondmaaltijd.

Groene omelet met groenten

Print
Personen: 2 als bijgerecht Bereiding: 15 minuten

NODIG

  • 3 eieren
  • 2 eetlepels pesto
  • 100 gram groene kool
  • wat baby spinazie blaadjes
  • wat geraspte kaas

DOEN

  • Gebruik een hoge kom, die klutst makkelijker. Breek de 3 eieren in de kom en kluts ze samen. Doe er 2 eetlepels pesto bij en roer het goed door het eimengsel heen. Of kluts het samen.
  • Snij je stuk groene kool in kleine sukjes. Neem een koekenpan en schenk er een eetlepel olijfolie in, verdeel de groene kool in de pan en laat even bakken. Verdeel een handje spinazie in de pan en giet nu het eimengsel over de groenten. Zet het vuur half zodat het omelet rustig bakt. Verdeel de kaas over de omelet en laat met de deksel  erop zo’n 8 minuten bakken. Haal de deksel eraf en laat doorbakken zodat de bovenkant droog is.  Nb. Je kunt om het te versnellen de omelet ook omdraaien.
  • Terwijl de omelet bakt staat er in de oven een groenten schotel te roosteren. De mix bestaat uit paprika, bloemkool, rode ui, kalamata olijven en platte peterselie. Besprenkeld met een mooi olijfolie (ABEA) en kurkuma met zwarte peper. 15 minuten in een heteluchtoven op 180 graden.

 

 

TIPS

Een idee voor een pesto? Noten pesto met peterselie, artisjok en specerijen Of kijk bij smaakmakers- pesto en tapenade.

0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Deze kruidige gehaktbal gaart in z’n eigen vet
volgende recept
Ras el Hanout door je pannenkoek?

Heb je deze al gezien?

Pannenkoeken van kastanjemeel?

De snelklaar winter erwtensoep

Kruidige soep van gegrilde paprika en pompoen

Een kruidenmix als dressing voor rauwe/gestoomde groenten

Verse bonen midden in de zomer…..

Konijnenbout gestoofd in een honing mosterdsaus

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • Een snelle basis saus voor in de römertopf

  • Groene asperges geroosterd met zeewier crème

  • Groene asperges gestoomd en een eiersalade

  • Aspergers risotto met kruiden en zalm

Favorieten

  • Aspergers risotto met kruiden en zalm

  • Koken op gas kan goedkoper!

  • Artisjok pesto met een linzen lasagne

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven